Gündem Hatay’da orman yangını! 3 ev yandı, bölge tahliye ediliyor

Hatay’da orman yangını! 3 ev yandı, bölge tahliye ediliyor

Paylaş
Hatay’da orman yangını! 3 ev yandı, bölge tahliye ediliyor

Hatay’ın Belen ilçesinde orman yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, yangına müdahale ediyor. Müdahale sürerken yerleşim yerleri tahliye edildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yangına ilişkin yaptığı açılamada, "Bahçe temizliğinden yangının çıktığını düşünüyoruz. 11 helikpterimiz 2 uçağımız müdahale ediyor. Enerjisinin azaldığını görüyoruz yangının. Müdahalemiz devam ediyor." dedi.

Belen’de Güzelyayla Mahallesi Dere Bahçe mevkisindeki ormanda saat 14.30 sıralarından yangın çıktı. Dumanların yükseldiğini gören mahallelinin ihbarı üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edildi. Alevlerin bölgedeki yerleşim yerlerine doğru yaklaştığı görüldü. Ekipler, alevleri kontrol altına alabilmek için çalışma başlattı.

Haberin Devamı

BAKAN YUMAKLI: BAHÇE TEMİZLİĞİNDEN ÇIKTIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı CNN TÜRK'te şu açıklamalarda bulundu:

Saat 13:57'de çıkan yangına 14:05'te müdahale edildi. Bahçe temizliğinden yangının çıktığını düşünüyoruz. 11 helikpterimiz 2 uçağımız müdahale ediyor. Enerjisinin azaldığını görüyoruz yangının. Müdahalemiz devam ediyor.

BÖLGE HALKI ÇALIŞMALARI TEKİP EDİYOR

Yangını söndürme çalışmaları devam ederken, bölge halkı da ekiplerin amansız mücadelesini yüksek bir noktadan çaresizlik içerisinde takip ediyor.

OGM'DEN AÇIKLAMA

Orman Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından, "Belen'de ve Çeşme'de meydana gelen yangınlara ekiplerimiz müdahale ediyor. En kısa zamanda yangınları kontrol altına almak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

YERLEŞİM YERLERİ TAHLİYE EDİLDİ

Hatay Valisi Mustafa Masatlı yaptığı açıklamada, "Soğukoluk mevkisinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan ekiplerimiz müdahale ediyor, çevre illerden destek ekipleri de istedik. Mevkideki yerleşim yerlerindeki vatandaşlarımızı tahliye ettik." dedi.

"GENİŞ BİR ALANA YAYILDI"

CNN Türk'e bağlanan Milliyet Gazetesi Muhabiri Çiğdem Yılmaz Hatay'daki son durumu aktardı. Yılmaz'ın açıklamaları şöyle: Yangın saat 2 gibi çıktı, iki saattir bölgede devam ediyor. Bulunduğu noktadan daha fazla bir kısma yayıldı. Aldığımız bilgiye göre hangi nedenden çıktığı belli değil. Bir köy tahliye edildi. Soğukoluk Mahallesi’nde yaşayan insanların tahliye edildiği bilgisi verildi.

BÖLGEDE RÜZGAR NE ÖLÇÜDE?

Rüzgarın etkisiyle yayıldığı söz konusu. Evleri olan ailelerle konuştuk evinin orada olduğunu ve yandığını söyledi. Kadın yangının çıkış nedeni olarak insanların piknik yaptığını, cam şişeleri atmalarından kaynaklı olmuş olabileceğini söyledi.

Orman Müdürlüğü’nden aldığımız bilgiye göre son 4 gün Hatay’da sıcaklık var. Şu nedenden çıktı demek için erken, vali de böyle bir bilgi vermedi. Orman Genel Müdürlüğü’nden de bir bilgi verilmedi. Sadece Vali Bey’e sordum. Soğukoluk bölgesinde yangının çıktığını, nedenin henüz bilinmediğini söyledi. Yangın farklı noktalara çıktı geldiğimizde küçük bir alandaydı şimdi geniş bir alana yayılmış durumda.

Haberin Devamı

 

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

CNN Türk canlı yayınında konuşan Belen Belediye Başkanı, "Yangın yerleşim yerlerine sıçradı. 3 evimiz yandı, şu anda müdahale ediliyor. Yangın çok büyük bir alanda sürüyor." dedi.

BAKAN YUMAKLI: MÜDAHALE ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan da yangına ilişkin açıklama geldi. Yumaklı, "Hatay Belen’deki orman yangınına; 9 uçak, 21 helikopter, 59 arazöz, 375 personel sevk edildi. Ekiplerimizin havadan ve karadan etkin müdahalesi aralıksız sürüyor." dedi.

 



BURSA’DA ANIZ YANGINI, ORMANA SIÇRAMADAN KONTROL ALTINA ALINDI

Yenişehir ilçesi Kavaklı Mahallesi’ndeki bir tarlada bugün saat 14.30 sıralarında anız yangını çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılırken, ihbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait ekipler sevk edildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Yenişehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de destek verdi. Alevlere bir yangın söndürme helikopteri de havadan müdahale etti. Ekipler, alevlerin Menteşe Mahallesi’ndeki ormana sıçramaması için yoğun çaba sarf etti. Yangın, saat 16.00 sıralarında kontrol altına alındı.

Haberin Devamı

Yangının, yakılan anızdan çıktığını söyleyen Yenişehir Kaymakamı Rahmi Köse, “Anızlık alanda başlayan yangın, ekiplerin müdahalesi sonucu ormanlık alanlara sıçramadan kontrol altına alınmış olup şu an itibariyle soğutma çalışmasına başlanmıştır" dedi.