Gündem Hava durumu alarmı: Perşembe ve Cuma bu saatlere dikkat! Meteoroloji, Valilik ve AKOM uyardı, İstanbul dahil...

Hava durumu alarmı: Perşembe ve Cuma bu saatlere dikkat! Meteoroloji, Valilik ve AKOM uyardı, İstanbul dahil...

Paylaş
Hava durumu alarmı: Perşembe ve Cuma bu saatlere dikkat! Meteoroloji, Valilik ve AKOM uyardı, İstanbul dahil...

Meteoroloji İstanbul dahil 10 kentte Tüm yurdu esir alan kar, sağanak, fırtına için sarı kodlu alarm verdi. Hava muhalefetiğ yarın başlayacak ve Cuma günü son bulaca. Meteoroloji ve AKOM’dan sonra İstanbul Valiliği’nden de bir son dakika uyarısı geldi. Perşembe ve Cuma bu saatlere dikkat! İşte İstanbul dahil hava durumu uyarısı.

Tüm yurdu esir alan kar, sağanak, fırtına için Meteoroloji İstanbul dahil 10 kentte sarı kodlu alarm verdi. Yarın başlayacak olan ve Cuma günü son bulacak hava muhalefeti nedeniyle AKOM’dan sonra İstanbul Valiliği’nden de bir son dakika uyarısı geldi. İşte tüm detaylar…

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz (Samsun dışında), Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Antalya, Muş ve Bitlis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 Yağışların, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde kuvvetli, Antalya’nın doğu, Mersin’in batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Muş ve Bitlis çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İç ve batı kesimlerde pus ve sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Hava sıcaklığının Marmara, Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da 3 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise güney, Marmara ile Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

YARIN MARMARA VE EGE İÇİN FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, rüzgarın yarın akşam saatleriyle cuma sabah saatleri arasında Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

İSTANBUL DAHİL 10 KENTTE SARI KODLU UYARI

Yarın "Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Tekirdağ, Yalova" için sarı alarm verildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN DE UYARI GELDİ

İstanbul Valiliği sosyal medya hebasından, “Meteoroloji'den alınan bilgiye göre; İstanbul’da rüzgarın, yarın akşam saatleri ile Cuma günü sabah saatleri arasında kuvvetli ve yer yer hamleli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 9

İstanbul: Parçalı bulutlu 11

İzmir: Parçalı bulutlu 17

Adana: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 13

Antalya: Parçalı çok bulutlu, bu akşam saatlerinde il genelinin gece saatlerinden itibaren doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların doğu kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. 19

 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 12

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmurlu 11

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde kar yağışlı 2

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 9