Gündem Hava durumu Diyarbakır ve Şanlıurfa'yı vurdu! Sağanak nedeniyle Çay taştı, köprü yıkıldı

Hava durumu Diyarbakır ve Şanlıurfa'yı vurdu! Sağanak nedeniyle Çay taştı, köprü yıkıldı

Paylaş
Hava durumu Diyarbakır ve Şanlıurfa'yı vurdu! Sağanak nedeniyle Çay taştı, köprü yıkıldı

Diyarbakır ve Şanlıurfa'yı sağanak vurdu! Diyarbakır’da sağanak nedeniyle çay taştı, köprü yıkıldı, 2 menfezde hasar oluştu. Şanlıurfa’da ise yağışlar nedeniyle Zengeçur Çayı üzerindeki köprünün çökmesiyle kırsal mahallelere ulaşım kesildi.

Diyarbakır'da gece etkili olan sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. Çermik ilçesinde Sinek Çayı taştı, bazı piknik alanları zarar gördü. Çınar ilçesi kırsal Sevindik Mahallesi Küme Evleri'nde de 2 menfezde hasar oluştu. Köy sakinleri, menfezlerin üzerine el arabaları ile kum ve mucur taşıdı.

Haberin Devamı

Cep telefonu kamerası ile o anları görüntüleyen Ali Kaçar, yağmurdan dolayı derenin taştığını belirterek, "Bugün öğrencilerimiz okula gitmedi. Kendi imkanlarımızla yapıyoruz. Lütfen bize yardım edin, çocuklarımız okula gitmek istiyor. İki servimiz var ama ikisi de çalışmıyor. İki köprümüz olsa bu yol böyle olmayacaktı. Yardım istiyoruz. Böyle olursa çocuklarımız 1 ay okula gitmeyecek. Bize sadece köprü lazım" dedi.

KÖPRÜ ULAŞIMA KAPATILDI

Kayapınar ilçesinde de kırsal Esentepe ve Güleçoba mahalleleri arasında, Beloğlu Deresi'nin geçtiği köprü, yağışlarla hasar gördü. Giriş kısmı çökünce, birçok kırsal mahalleyi birbirine bağlayan köprü, ulaşıma kapatıldı. Esentepe Mahallesi Muhtarı Mehmet Zülküf Yıldırım, "Şu anda geçişler yok. Yetkililere haber verdik. Sabah gelip, yola şerit çektiler" diye konuştu.

Haberin Devamı

ŞANLIURFA

Etkili olan yağışların ardından köprünün çökmesiyle kırsal bölgedeki 10 mahalleye ulaşımın kesilmesi üzerine bölgeye giden Siverek Kaymakamı Musa Aydemir ve Şanlıurfa Vali Yardımcısı Erinç Demir, incelemelerde bulundu. Bölge sakinleriyle de görüşen Kaymakam Aydemir, onarım çalışmalarının başlanacağını ifade etti.

 

Diyarbakır ve Şanlıurfa'da çay taşkını nedeniyle ulaşım kesildi