Gündem Hava durumu uyarısı... Kar ve yağış için Meteoroloji'den alarm: İstanbul dahil 4 kente geliyor

Hava durumu uyarısı... Kar ve yağış için Meteoroloji'den alarm: İstanbul dahil 4 kente geliyor

Paylaş
Hava durumu uyarısı... Kar ve yağış için Meteoroloji'den alarm: İstanbul dahil 4 kente geliyor

Hava durumuyla ilgili Meteoroloji'nin son dakika alarmı geldi. İstanbul dahil 4 kenti ilgilendiriyor. Kar ve sağanak yağış için dikkat. Bugün, yarın ve cuma günü için uyarı geldi. İşte Meteoroloji'nin 3 Aralık 2023 Pazar günü son dakika hava durumu raporu.

Meteoroloji’den bugün İstanbul dahil 4 kent için sarı uyarı geldi. Sıcaklıklar bir anda düşecek ve karakış yüzünü tekrardan gösterecek. Yarın sabah ise İstanbul’da sağanak yağış etkisini gösterecek ve bu hafta aralıklarla sağanak yağış şeklinde devam edecek. İşte tüm detaylar…

Haberin Devamı

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Trakya kesimi, Kıyı Ege, İstanbul, Çanakkale ve Muğla çevreleri ile Antalya'nın doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Trakya kesimi ile Çanakkale çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülke genelinde mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın genellikle güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile Ege kıyılarına güney yönlerden, yarın (Pazartesi) Marmara'nın batısında kuzey yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor. Hafta içi Karadeniz’de görülen kar yağışı Cuma günü İstanbul’un dibine kadar yaklaşacak.

Haberin Devamı

4 KENTTE SARI ALARM

Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli

SICAKLIKLAR 9 DERECE DÜŞECEK

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün, Marmara ve kuzey Ege de kuvvetli lodos devam ediyor. Gece rüzgar kuzeye dönecek ve Trakya, Kuzey Ege de yağmur var. Yağış gece İstanbul’a gelir. Yarın rüzgar İstanbul’un kuzey ilçelerinde fırtına hızında esecek yağışla birlikte sıcaklığı 8-9 derece düşürecek. İstanbul’da bugün lodos var sıcaklık 20 derece. Gece yağmur var, yarında yağış devam eder sıcaklık 11-12 dereceye düşer. Rüzgar kuzeye dönecek hissedilen sıcaklığı 2-3 derece daha düşürür. Çocukları okula gönderirken iyi giyindirin.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 16

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

Bursa: Parçalı ve çok bulutlu 25

Adana: Az bulutlu 23

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimleri öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

Haberin Devamı

Samsun: Parçalı ve az bulutlu 26

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 23

Erzurum: Az bulutlu 7

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 15