Gündem Hava durumunda diploma bilmecesi! Kerem Ökten iddiasına Mikdat Kadıoğlu'ndan açıklama

Hava durumunda diploma bilmecesi! Kerem Ökten iddiasına Mikdat Kadıoğlu'ndan açıklama

Paylaş
Hava durumunda diploma bilmecesi! Kerem Ökten iddiasına Mikdat Kadıoğlu'ndan açıklama

Meteoroloji Genel Müdürlüğü geçen hafta sosyal medyadaki hava tahmini hesaplarıyla ilgili açıklama yapmış ve “Yetkisiz kişiler ya da kaynağı belli olmayan hesaplar” uyarmıştı.

Bu hafta da hava durumu tahminleri üzerine yaptığı yorumlarla bilinen ve bazı sitelerde İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği mezunu olarak gösterilen Kerem Ökten’in diplomasının sahte olduğu iddia edildi. 

Haberin Devamı

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Mikdat Kadıoğlu, Adalet ve İçişleri Bakanlığı’nı etiketleyerek “Böyle bir mezunumuzun olmadığını duyururum” diyerek suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. İddiaların ardından Ökten de kendi hesabından “Bu hesabı açtığımdan beri söyledim. Meteoroloji mezunu değilim. Muhasebe ve Denetim Yüksek Lisans mezunuyum” yazdı. Ökten sonra da paylaşımını sildi.

Kadıoğlu, “Bu kişinin söylemleri bizim camiaya zarar veriyor. Onun attığı taşları kuyudan bizim çıkarmamız gerekiyor” diye konuştu. Meteoroloji Mühendisleri Odası’nın suç duyurusunda bulunacağını belirten Kadıoğlu şunları dedi:

‘ORTALIĞI VELVELEYE VERİYOR’

“Bir sahtekarlık var. Oradaki haber sitesine göre İTÜ mezunuyum diyor. O mu yazdırdı kim yazdırdı bilmiyorum ama o haberdeki beyan onunsa bu bir sahtekarlıktır. Onu tekzip etmesi gerekiyor. Böyle bir mezunumuz yok. Kanunen hava tahmini ve uyarılar Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün görevidir. Bu tarz insanların görevi değildir. Ortalığı velveleye veriyor. Bizim millet 15 gün sonraki hava durumunu öğrenmeye meraklı falcılığı seviyorlar ama böyle bir şey mümkün değil. Kandırılmaya doymuyorlar. Bu sosyolojik ve psikolojik olay. Onun söylediklerinin yüzde 90’ı yalan çıkıyor yine de takip ediyorlar. MGM’nin tahminleriyle yetinmiyorlar.”

Haberin Devamı

AMATÖR TAHMİNCİYİM

- Kerem Ökten de Hürriyet’e şu açıklamayı yaptı: “Meteoroloji mezunu olmadığımı daha önce dürüstçe açıklamıştım. Ben hiçbir yerde İTÜ mezunu olduğumu yazmadım. 36 yaşımdayım. Ben işletme fakültesinden muhasebe ve denetim bölümü mezunuyum. Ancak şu an turizm işinde çalışıyorum, vardiyalı olarak. Benim meteorolojiden bir gelirim yok. Sadece Twitter’da 18 günde bir 500 TL yatıyor. Ben amatör hava tahmincisiyim.

BENİM KADAR SEVİLENİ YOK

Ben kar yağışını çok seviyordum. 2019’da Twitter’a açıldım. 36 saat uyumadan hava takibi yaptığım oldu. İnsanlar bendeki bu bilgiyi, detaylı paylaşımları, enerjiyi görünce bir şekilde hesabımın takipçileri hızla arttı. 338 bin civarına geldik. Bu kadar hızlı yükseleceğini nereden bileyim. Dünyada benim kadar takip edilen meteorolog yoktur. Hava forum var, forumu hazırlayanların hiçbiri meteoroloji mezunu değil. Hepsi beni yok etmeye çalışıyor, vur abalıya durumuna düştüm. Sahte diplomalı meteorolog diye ismim lekelendi. Ortada diploma yok ki sahte olsun. Mezuniyetimi gösteren işletme diplomamı koymuştum çok önceden. Yeniden arşivden çıkartıp paylaşacağım. Huzurum kalmadı. Böyle giderse hesabı da kapatırım.”

Haberin Devamı

İSTANBUL KAR BEKLİYOR

- İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi geneli de soğuk ve yağışlı havaların etkisi altına girdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM) verilerine göre, İstanbul’da yağışların şehrin kuzey ve yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olması bekleniyor. Kentte sağanak yağmur geçişleri de görülecek. İstanbul’da hava sıcaklıklarının 16 Ocak’a kadar mevsim normallerinin 2-5 derece altında seyretmesi bekleniyor.

FIRTINA ALARMI

Marmara Bölgesi’nin batı ve orta kesimlerinde bugün fırtına uyarısı var. Hızı 80 km’yi bulacak fırtına için İstanbul, İzmir, Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Burdur, Çanakkale, Edirne, Isparta, Mersin, Kırklareli, Manisa, Muğla, Tekirdağ ve Yalova’da ‘sarı alarm’ verildi. Sıcaklıkların İstanbul genelinde 8 -10 derece düşmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Hürriyet / Milliyet