Gündem Havalimanında yakalandı! Sahte kimlikle girdi ama...

Havalimanında yakalandı! Sahte kimlikle girdi ama...

Paylaş
Havalimanında yakalandı! Sahte kimlikle girdi ama...

İllegal yollardan Türkiye’ye gelen ve İstanbul’da izini kaybettirdiği belirlenen Ayşe Ömer havalimanındaki parmak izi kontrolünde yakalandı. Eylem amaçlı Türkiye'ye girdiği belirtilen Ömer, terör örgütü PYD/YPG saflarında faaliyet gösteriyordu.

İstanbul TEM ve İstihbarat ekipleri, terör örgütü PKK/KCK ve örgütün Suriye uzantısı PYD/YPG saflarında faaliyet gösteren ve örgütün Irak ve Suriye’deki kamplarında eğitim gördüğü iddia edilen Ayşe Ömer’in, illegal yollardan Türkiye’ye geldiği ve İstanbul’da izini kaybettirdiği bilgisi üzerine alarma geçti.

Haberin Devamı

Milliyet'ten Ferit Zengin'in haberine göre, eylem amaçlı olarak Türkiye’ye girdiği belirtilen Ömer’in İstanbul’dan Adana’ya gideceği bilgisine ulaşan polis, 1 Eylül’de havalimanında önlem aldı. Bilet kontrol noktasına üzerindeki sahte kimlikle giden Ömer’e yapılan parmak izi kontrolünde gerçek kimlik bilgisi ortaya çıktı.

TUTUKLANDI

Gözaltına alınan Ömer’e ait dijitallerde ve cep telefonunda PYD/YPG kıyafetleriyle çekilmiş fotoğraflar çıktı. Ömer, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklandı.