Gündem Hayalet hırsız!

Hayalet hırsız!

Paylaş
Hayalet hırsız!

Güvenlik kamerasından gizlenmek için içeride beyaz bir örtü ile dolaştı; önünü göremediğinden sağa sola çarptı

Konya'da Diş Hekimleri Odası’na giren hırsız çalmak istediği güvenlik kamerası ile görüntülendiğini göz önüne alarak kendisini gizlemek için içeride beyaz bir örtü ile dolaştığı belirlendi.

Elindeki masa ile birlikte örtünün altında hayalet gibi koridordaki güvenlik kamerasının bulunduğu yere yönelen hırsız, önünü görmediği için kapı önündeki ayakkabılığa çarptı. Sendeleyen hırsız, geri giderek yönünü düzelterek tekar güvenlik kamerasının bulunduğu yöne doğru hareket etti. Hırsız, daha sonra yanında getirdiği masa ve alet çantasıyla kamerayı sökerek kayıplara karıştı.

Haberin Devamı

Olay, Konya’nın Merkez Karatay ilçesindeki Diş Hekimleri Odası’nda meydana geldi. Odanın güvenlik kamerasını çalmaya gelen hırsız tanınmaması için üzerine baştan aşağı beyaz bir örtüye kapattı.

Elindeki masa ile birlikte beyaz örtünün altında koridordaki güvenlik kamerasının bulunduğu yere yönelen hırsız, önünü görmediği için bir ara kapı önündeki ayakkabılığa çarptı. Sendeleyen hırsız, geri yürüyüp yönünü düzelterek tekar güvenlik kamerasının bulunduğu yöne doğru hareket etti. Daha sonra yanında getirdiği alet çantasıyla kamerayı sökerek kayıplara karıştı.




Olaydan sonra iş yerine gelen Konya Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Tayyip Turan Ekinalan, kapı girişindeki güvenlik kamerasının olmadığını fark etti. Ardından bilgisayara kaydedilen görüntüleri inceleyen Ekinalan, olayı polis ekiplerine haber verdi. Ekinalan şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Sabah odaya geldiğimizde odamızın koridora bakan güvenlik kamerasının çalındığını gördüm. Daha sonra bilgisayardan kamera görüntülerini izlediğimzde önce koridora üzerinde beyaz bir çarşafla birisinin girdiğini, daha sonra kafasının üzerine tabure gibi birşey taşıdığını ve bir hayalet görüntüsüne bürünüp kamerayı çaldığını tespit ettik. Olay adli mercilere intikal etti. Hırsızın bulunacağını ümit ediyoruz."

Hakan KAYA / KONYA (DHA)