Gündem Hayatının şansı

Hayatının şansı

Paylaş
Hayatının şansı

Adil Bedir, 2008'de babasından aldığı böbrekle yaşama tutundu. 2011’de vücudunun böbreği reddetmesi üzerinde 13 yıl diyaliz tedavisi gördü. 2021'de hem aşkı hem de yeniden hayat buldu. Evlendiği eşinin verdiği böbrekle sağlığına kavuştu.

Adil Bedir (34), ilk kez ablası Seda sayesinde tesadüfen böbrek hastası olduğunu öğrendi. Ablasına 2008’de böbrek yetmezliği tanısını konuldu. Doktorların ablaya ’Kardeşin var mı? Onda da sıkıntı olabilir' demesi üzerine yapılan kan tahlilinde Adil Bedir'de de böbrek yetmezliği çıktı. Kendisi annesinden, ablası da babasından nakil olacaktı. Fakat Adil Bedir'de kan uyuşmazlığı çıkınca donörler değişildi. 2008 yılında babasından böbrek nakli oldu.

Haberin Devamı

HEPATİT B KAPTI

Ancak sevinci kursağında kaldı. "Babamda Hepatit-B varmış. Böbrek nakli sonrası bana geçti. Bu süreçte yoğun ilaç kullandım. Böbreğe baskı yapmış ve organı kaybettim" diyen Adil Bedir, 2011'de Burdur'da yeniden diyalize başladı. Bedir'in talihi 2021 yılında Özbek asıllı Süreyya Mamarsulova ile evlenmesiyle yeniden döndü. Mamarsulova (32), sürekli diyalize giren eşine "Sana böbreğimi verirsem iyileşir misin?" diye sordu.

ARTIK SU İÇEBİLİYOR

Tahliller yapıldı ve karı-kocanın organları uyumlu çıktı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan ikinci böbrek nakli başarılı geçti. İkinci kez yaşama tutunan Bedir, "13 yıldır su içmiyordum. Herkes organlarını bağışlasın, insanlar yeniden küllerinden doğsun" diye konuştu. Eşi Süreyya ise "Evlenirken 'hastalıkta, sağlıkta' diye söz vermiştik. Sözümüzde durduk. Hiç korkmayın. Ben de başta korkmuştum ama çok şükür iyileştim" dedi.

Haberin Devamı

2008 yılında Adil Bedir babasından, ablası Seda ise annesinden böbrek alarak yaşama tutunmuştu.