Gündem Haziran ayında neler oldu? Haziran 2022 medya gündemi! Asgari ücret, Cüneyt Arkın, Marmaris yangını...

Haziran ayında neler oldu? Haziran 2022 medya gündemi! Asgari ücret, Cüneyt Arkın, Marmaris yangını...

Paylaş
Haziran ayında neler oldu? Haziran 2022 medya gündemi! Asgari ücret, Cüneyt Arkın, Marmaris yangını...

Yapılan araştırmaya göre Haziran ayında medyaya ülkemizde acı olayların damga vurduğu gözlenirken, en fazla içeriği yer alan başlıklar şu şekilde oldu...

Medya takip kurumu Ajans Press, medyada en çok konuşulan haber başlıklarını çıkardı. Ajans Press’in 1-30 Haziran tarihleri arasında 15 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalları ve internet haber sitelerinde en çok haber olan içerikleri çıkardığı araştırmada, ilgili içeriklerde medyaya binlerce haber yansıdı.Yapılan araştırmaya göre Haziran ayında medyaya ülkemizde acı olayların damga vurduğu gözlenirken, en fazla içeriği yer alan başlıklar şu şekilde oldu:

Haberin Devamı
  • Türk sinemasının efsane ismi Cüneyt Arkın, 85 yaşında hayatını kaybetti.

Türk sinemasının usta sanatçısı Cüneyt Arkın, kalbinin durması sonucunda 28 Haziran'da hayatını kaybetti. Arkın için önce Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) tören düzenlendi. Usta Sanatçı törenin ardından Teşvikiye Camii'nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı.

  • İtalya'nın Toskana bölgesinden Treviso'ya hareket ettiği sırada dağlık bir alana düşen ve Eczacıbaşı'nda görevli dört Türk vatandaşı ile birlikte 7 kişinin yaşamını yitirdiği helikopter kazası yaşandı.

İtalya'daki helikopter kazasında hayatını kaybeden Eczacıbaşı çalışanları Altuğ Erbil, Arif Cez, İlker Uçak ve Serhat Kenar için Yalova'daki Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Fabrikası'nda tören düzenlendi. Törende konuşan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, "Bu çok zor günleri birbirimizden destek alarak aşacağız. Onları hiç unutmayacağız, hep anacağız" dedi.

  • Mayıs ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 308.48 artış yaşandı.
  • Galatasaray'da başkanlık koltuğuna yeniden Dursun Özbek oturdu.

Dursun Özbek, Galatasaray Kulübü'nün seçimli olağan genel kurulunda Eşref Hamamcıoğlu ile yarıştı, zaferi kazandı ve Sarı kırmızılı ekibin 39. başkanı oldu. Daha önce Galatasaray'da başkanlık koltuğunda oturan Dursun Özbek, geçmiş tecrübesiyle kulübü yeniden ayağa kaldırmak istediğini ifade ediyor.

Haberin Devamı
  • Afganistan'ın Paktika vilayetinde gece meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 1200'e yükseldi.
  • Ani bir kalp krizi sonucunda 25 Haziran'da hayatını kaybeden oyuncu ve yönetmen Osman Wöber son yolculuğuna uğurlandı.

Osman Wöber’in ölüm haberi hem yakınlarını hem de hayranlarını üzüntüye boğdu. Türk televizyonlarının fenomen dizisi Kurtlar Vadisi’nde Tuncay Kantarcı rolü ile büyük bir hayran kitlesine ulaşan sevilen oyuncunun vefat haberini oyuncu Zafer Algöz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Zafer Algöz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sevgili arkadaşımız Osman Wöber ani bir kalp kriziyle veda etmiş diye haber geldi az önce. Çok üzgünüm. Başımız sağ olsun." ifadelerini kullandı.

  • Zonguldak, Bartın ve Karabük'te sağanak nedeniyle yollar sular altında kaldı, bazı bölgelerde vatandaşlar tahliye edildi.
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret için talimat verdiğini ve asgari ücrete ilişkin zammın yapılacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret tespit komisyonunun toplanması ve yeni asgari ücretin belirlenmesi konusunda talimat verdiğini söyledi. Erdoğan, komisyonun çalışmalarını hafta sonuna kadar bitireceğini belirterek, “NATO görüşmelerimizden döner dönmez bunu milletimizle, işçilerimizle paylaşma fırsatı bulacağız” dedi. Bu müjdenin ardından asgari ücret tespit komisyonu çarşamba günü saat 14:00'te toplanacak. Milyonlar asgari ücrete ne kadar zam geleceğini merak ederken prim desteği formülü ortaya çıktı.

  • Muğla'nın Marmaris ilçesinde, 5'inci gününde söndürülen ve 5 bin 143 hektar alanın kül olduğu orman yangını meydana geldi.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangını kontrol altına alınırken, Şuhut Orman İşletme Şefliği ekipleri yangın soğutma çalışmalarına devam etti. Özverili bir çalışma sistemi içerisinde devam eden yangın soğutma çalışmalarında orman ekipleri adeta ateş kahramanları gibi mücadele verdi.

Haberin Devamı
  • Muğla’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’i öldüren sanık Cemal Metin Avcı’ya haksız tahrik indirimiyle 23 yıl hapis cezası verildi.
  • Ankara’da sağanak yağış sonrası meydana gelen selde 4 kişi hayatını kaybetti.
  • Konutta kira artışını sınırlayan karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında yenilenen sözleşmelerde, kiralara yüzde 25'in üzerinde artış yapılamayacak.
  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sistemdeki sorunların giderilmesi ile adalet duygusunun pekiştirilmesi amacıyla hazırlanan 3600 ek gösterge çıktı. 5,3 milyon kamu personelinin ek gösterge düzenlemesinden faydalanması sağlandı.
  • En düşük emekli aylığının 2 bin 500 liradan, 3 bin 500 liraya çıkarıldığı açıklandı.
  • 6 aydır devam eden Survivor mücadelesinde final koltuğuna Nisa ve Adem oturdu.

Survivor’da 29 Haziran Çarşamba akşamı yarı final heyecanı yaşandı. Adem, Batuhan, Nisa ve Ayşe önceki gün son oyun için parkura çıkmıştı. Oyunun sonunda Batuhan ve Adem yarı finale direkt olarak katılmaya hak kazanırken, Ayşe ve Nisa SMS oylamasına kalmıştı. Milyonlarca izleyicinin TV8 ekranlarına kilitlendiği bölümde Nisa ve Ayşe’nin SMS oylamasının sonuçları açıklandı. Sonrasına ise finalistler için SMS oylamasına geçildi.

  • 30 Haziran 2022 tarihi itibarıyla Türkiye’de ilk Maymun Çiçeği Vakası görüldü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir hastada maymun çiçeği hastalığı tespit edildiğini duyurdu. Koca sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Bir hastamızda maymun çiçeği hastalığı tespit edildi. Hasta 37 yaşında, bağışıklık sistemi yetersizliği var. Kendisi tecrit edilmiş durumda. Temaslı takibi yapıldı, başka bir vakaya rastlanmadı. bilindiği gibi, bu hastalık solunum yoluyla değil, yakın fiziksel temasla bulaşıyor." dedi. Öte yandan vakanın görüldüğü il de belli oldu.

Haberin Devamı