Gündem Hepsi benim evladım

Hepsi benim evladım

Paylaş
Hepsi benim evladım

6 Şubat depremlerinde Hatay'da üç çocuğunu, eşini, annesini ve erkek kardeşini kaybeden, enkazdan kurtarılıp bacağı ampute edilen öğretmen Zeynep Nur Kalkan, 'Evlatlarım' dediği öğrencileriyle hayata yeniden tutundu.

6 Şubat felaketine Antakya'da yakalanan Türkçe öğretmeni 34 yaşındaki Zeynep Nur Kalkan, depremde eşi Ali Efdal Kalkan (35), 6 yaşındaki oğlu Yiğit Eren, iki yaşındaki ikizleri Oğuz Ata ve Yağız Alp'i yitirdi. 90'ıncı saatte kurtarılan Zeynep Öğretmen, depremde annesi Ayşe Gül (55) ve erkek kardeşi Şamil Kalkan’ı (27) da kaybetti. "Günlerce bağırdıktan sonra beni termal kamerayla fark etmişler. Enkazdan dördüncü gün çıktım" diyen Zeynep Nur Kalkan'ın bir bacağı hastanede kesildi.

Haberin Devamı

HAYATA YENiDEN TUTUNDU

Protez bacağıyla yeniden yürümeye başlayan Zeynep Nur Kalkan, eylülde çok sevdiği 11 yıllık mesleğine Yayladağı Bezge İmam Hatip Ortaokulu’nda yeniden kavuştu. Zeynep Öğretmen, "Yaşadığım zorlukları öğrencilerimin gözlerine bakarak giderebilmek benim için çok önemli. Gözlerindeki sevgi beni hayata bağlıyor. Bir anne için evlatlarını kaybetmek en büyük acıdır. Şimdi öğrencilerimin hepsi benim birer evladım" dedi. 

Eşini ve çocuklarını depremde kaybedip bacağı ampute olan Zeynep öğretmen öğrencileriyle hayata tutundu