Gündem Her 19 yılda bir karısını öldürüyor! Kızı isyan etti: Babam neden serbest?

Her 19 yılda bir karısını öldürüyor! Kızı isyan etti: Babam neden serbest?

Paylaş
Her 19 yılda bir karısını öldürüyor! Kızı isyan etti: Babam neden serbest?

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde 19 yıl aralıklarla 3 kadın cinayeti işleyen Necati Akpınar’ın kızı S.Ç, 'Aklım almıyor, nasıl olur da Kovid bahanesiyle serbest bırakılır?' diyerek isyan etti ve bir çağrıda bulundu.

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde Necati Akpınar (58), bir ay önce dini nikahla birlikte yaşamaya başladığı Mutlu Menekşe’yi (48) başına sert bir cisimle vurarak öldürdüğü suçlamasıyla gözaltına alınıp tutuklandı. İki yıl önce Kovid-19 tedbirleri kapsamında şartlı tahliye edildiği öğrenilen Akpınar’ın 38 yıl önce ilk eşi Emine Akpınar’ı, 19 yıl önce ise ikinci eşi Fatma Akpınar’ı öldürdüğü ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre Akpınar, ilk eşi Emine Akpınar’ı öldürdükten sonra cezaevine girdi ve cezaevinden çıktıktan sonra ikinci evliliğini Fatma Akpınar ile yaptı. Fatma Akpınar, Necati Akpınar’ın ilk eşini öldürdüğünden ve ilk eşinden bir oğlu olduğundan habersizdi. Genç kadın bu durumu evlendikten bir süre sonra öğrendi. Necati Akpınar’dan beş çocuğu olan Fatma Akpınar, evliliği boyunca eşinden şiddet gördü.

BIÇAKLI SALDIRI

En son gördüğü şiddet nedeniyle de vücudunun birçok yerinde kırıklar oluştu ve genç kadın evi terk edip ailesinin evine gitti. Gördüğü şiddet sonucu kırılan kolundan ameliyat olmak üzere hastaneye gittiği sırada yolda Necati Akpınar’ın bıçaklı saldırasına uğrayan Fatma Akpınar hayatını kaybetti. Bu olaydan sonra Akpınar çiftinin beş çocuğu da devlet korumasına alındı.

Haberin Devamı

‘CEZA NEDEN BU KADAR AZ?'

Necati Akpınar’ın iki yıl önce Kovid-19 tedbirleri kapsamında şartlı tahliye edilmesine tepki gösteren ikinci eşi Fatma Akpınar’dan olan kızı S.Ç. konuştu.

Milliyet'ten Çiğdem Yılmaz'ın haberine göre, S.Ç., şunları söyledi:

“Annem öldürüldüğünde ben 9-10 yaşlarındaydım, benden büyük bir ablam vardı ve diğer kardeşlerim benden küçüktü. Annemin ölümünden sonra hepimiz yuvaya verildik. Bu adamın da 2024 yılında tahliye olmasını bekliyorduk ancak Kovid-19 bahane edilerek iki yıl önce serbest bıraktılar. Aklım almıyor, geçmişinde iki kadın cinayeti olan bir insan nasıl olur da serbest bırakılır? Eğer serbest bırakılmasaydı bugün Mutlu Menekşe yaşayacaktı. Peki bu cinayetin tek sorumlusu Necati Akpınar mı, soruyorum? Biz her gün bir kadın öldürüldüğünü görüyoruz, duyuyoruz ve kadınları öldürenler nasıl bu kadar az ceza alabiliyor? Az ceza almalarını da geçtim, Kovid-19 var diye nasıl bırakılır?

Bu adamın hapisten çıktıktan sonra da birçok kadına şiddet uyguladığını ve birçok kişinin de şikâyetçi olduğunu duyduk, buna rağmen neden dışarıdaydı? Cinayetten yargılanan ve serbest bırakılan bir adamın, bir kişi bile şikâyet ediyorsa, geri cezaevine gönderilmesi gerekiyor. Onca şikâyete rağmen neden serbestti? Annesi katledilmiş bir kadın olarak yalvarıyorum, bu katilleri affetmeyin, en ağır cezaları alsınlar. Bu erkeklerin hepsi namus bahanesinin arkasına sığınıp, kravatını takıp ‘Namusum için işledim’ bahanesiyle indirim alıyorlar. Benim annem öldürüldüğünde bu namus bahanesinin arkasına sığındı. Her gün bir kadının öldürüldüğü Türkiye’de kadın cinayetlerinde bahane olmaz, gerekçe olmaz.”

Haberin Devamı