Gündem Her yerde kar var

Her yerde kar var

Paylaş
Her yerde kar var

Türkiye soğuk hava ve kar yağışının etkisinde

Soğuk hava ve kar yağışı İstanbul'da etkisini artırdı. Gece saatlerinde başlayan kar yağışı sabah saatlerinde etkisini arttırdı. Avrupa yakasında özellikle yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı sabah saatlerinde Taksim, Bakırköy, Büyükçekmece ve Bağcılar'ı beyaza bürüdü.

Kar yağışı Anadolu yakasında ise Sancaktepe, Sultanbeyli, Pendik, Kartal ve Çekmeköy'de yoğunlaştı. Şiddetli rüzgarla birlikte kar tipi şeklinde etkisini gösteriyor.

Sabah işlerine giden vatandaşlar kar fırtınası nedeniyle yürümekte güçlük çekti. Etkisini artıran kar yağışı nedeniyle evlerin çatıları, araçlar ve yollar beyaza büründü.

BEKLENEN KAR İSTANBUL'DA

Gece saatlerinde başlayan kar yağışı özellikle kentin yüksek bölgelerinde etkili oldu.Yağışın gün boyu aralıklarla sürmesi bekleniyor. Dış Hat Deniz Otobüsü ve Hızlı Feribot seferleri iptal Marmara Bölgesi'nde etkili olan şiddetli poyraz sebebiyle Dış Hat Deniz Otobüsü ve Hızlı Feribot seferleri iptal edildi.


ANKARA'DA DA KAR YAĞIŞI


Ankara'da gece saatlerinde başlayan kar yağışı tüm kenti etkisi altına aldı. Güne beyaz örtüyle uyanan Ankaralılara, Büyükşehir Belediyesi tarafından sıcak çorba dağıtıldı.

Bazı vatandaşların küreklerle evlerinin önünde ve arabaların üzerlerinde biriken karları temizledikleri görüldü. Belediye ekipleri ise buzlanma olmaması için tuzlama çalışmalarına devam ediyor.

İZMİR'DE SABAH SAATLERİNDE BAŞLADI

İzmir’in Bornova İlçesi’nde yüksek kesimlere kar yağdı. Kar yağışı nedeniyle yetkililer yollarda küreme ve tuzlama çalışmaları yaptı. Yurdu etkisi altına alan kar yağışı İzmir’de de havanın soğumasıyla birlikte bugün saat 05.30 sıralarında başladı.

Kar yağışı daha çok İzmir- Manisa arasında etkili olurken Bornova İlçesi’nin 580 rakımlı Sabuncubeli Mevkisi’nde ve bu bölgeye yakın yerleşim yerleri olan Çiçekliköy ve Beşok Köyü ile Evka- 4 Semti’nde kar yağdı. Yetkililer meydana gelebilecek olası trafik kazalarına karşı tuzlama ve küreme çalışmalarına başladı.

Bornova Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri kar yağışı nedeniyle bölgede henüz bir don olayının olmadığını ve herhangi bir trafik kazasının yaşanmadığını bildirdi.

TRAKYA'DA KAR 10 SANTİM

Trakya'da kar yağışı etkili olmaya başladı. Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi'nde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığınn 10 santimetreyi bulduğu Kırklareli'ndeki Bulgaristan sınırında bulunan Dereköy Sınır Kapısı'nın ulaşıma kapanmamas için karayolları ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Lapa lapa yağan kar araçların ve evlerin çatılarını beyaza bürüdü.

Sabah işyerlerine gitmek isteyen çok sayıda vatandaş beyaz örtüyle karşılaşınca otomobilleri yerine topu taşıma araçlarını tercih etti. Belediye ekipleri ise kent merkezindeki yollarda kar kürüme ve tuzlama çalışmalarına başladı.Kar yağışı Tekirdağ'ın Saray,Çerkezköy ilçeleri'nde de etkili oldu.

Kar yağışı Bulgaristan sınırındaki Kırklareli'ne bağlı bağlı Dereköy Sınır Kapısı yolunda da etkili oldu.Kar kalınlığının 10 santimetreyi bulduğu yolda karayolları ekipleri sınır kapısı yolunun ulaşıma kapanmaması için aralıksız kar kürüme ve tuzlama çalışması yapıyor.

Kar yağışı nedeniyle köylere de ulaşım güçlükle sağlanıyor.Tekirdağ kent merkezinde kar yağışı hafif şekilde başlarken, Edirne ve Kırklareli'nde kar yağışı yok. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Edirne'de çok bulutlu bir hava, Tekirdağ ve Kırklareli'nde Perşembe gününe kadar kar yağışının beklendiğini bildirdi.

Haberin Devamı