Gündem HGS nasıl alınır? Borç (Bakiye) sorgulama nasıl yapılır?

HGS nasıl alınır? Borç (Bakiye) sorgulama nasıl yapılır?

Paylaş
HGS nasıl alınır? Borç (Bakiye) sorgulama nasıl yapılır?

2012 yılında HGS'ye geçiş yapıldı. Paralı köprü ve otoyollarda büyük bir kolaylık sağlayan HGS'nin, nereden alınacağı sürekli merak edilirken borç ve bakiye sorgulama işlemlerinin nasıl yapılacağı da araştırma konusu oluyor. İşte detaylar...

Paralı köprü ve otoyollarda geçişte büyük bir avantaj sağlayan ve Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) özelikle yeni araç kullanan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. "HGS nasıl alınır?" sorusu sürekli gündemdeki yerini korurken bakiye ve borç sorgulama da sürekli araştırılan konuların başında geliyor.

Haberin Devamı

HGS NEREDEN VE NASIL ALINIR?

Bireysel başvurularda kimlik, ruhsat veya ruhsat fotokosiyle PTT merkez ve işyerlerine başvuru yapılabilir. Kurum üzerine alınacak ürün veya ürünler için Temsil Belgesi, araç ruhsatları veya ruhsat fotokopileri ile başvuru yapılabilir. Kiralık araçlar için yukardaki belgelere ek olarak sözleşmelerle birlikte PTT merkez ve işyerlerine başvuru yapabilirsiniz. PTT‘den alınan HGS ürünlerinde güncelleme işlemleri PTT merkez ve işyerleri aracılığı ile gerçekleştirilmektedir.

HGS BORÇ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

HGS bakiyesi olmadan, ihlalli geçiş yapan sürücülere ceza kesilir. Kesilen cezalar E-Devlet sisteminden ve PTT resmi internet sitesinden sorgulanabilir. PTT ile HGS geçiş ihlali sorgulaması için PTT internet sitesine girilir. Ardından ‘’Geçiş İhlali Sorgula’’ bağlantısı kullanılarak ceza sorgulanabilir. E-Devlet sistemi ile HGS ceza sorgulaması yapmak için ise sisteme giriş yaptıktan sonra e-Hizmetler bağlantısı açılmalıdır. PTT Genel Müdürlüğü menüsünde bulunan ‘’Hızlı Geçiş İhlalli Geçiş Bilgileri Sorgulama’’ bağlantısı ile ceza sorgulaması yapılabilir.

Haberin Devamı

HIZLI GEÇİŞ SİSTEMİ(HGS) İHLALİ GEÇİŞ BİLGİLERİNİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

HGS KARTI/ETİKETİ FARKLI ARAÇLARDA KULLANILABİLİR Mİ?

HGS, plakaya tanımlı tek hesap üzerinden ücretlendirme yapar. Bu nedenle de kartın/etiketin farklı araçlarda kullanılmasına izin verilmez. Aracını satan sürücüler ise PTT şubelerinden HGS kartlarını iptal ettirmelidir. İptal ettirilen kartta bulunan bakiyeler daha sonra yeni karta aktarılabilir.

HGS KAÇAK GEÇİŞ YAPILIRSA NE OLUR?

HGS gişelerinden kaçak geçiş yapıldığında, geçiş yapan plakaya 15 gün içinde HGS abonesi olunması veya mevcut HGS hesabına bakiye yüklemesi yapılması gerekir. Bakiye yüklendikten sonra, ceza uygulanmaz. 15 gün içinde yeterli miktarda bakiye yüklemeyenlerin geçişleri için tebligat işlemi gerçekleştirilir. Geçiş ihlali sonrasında karta bakiye yüklenmezse, 11 kat ceza ödemesi yapılması gerekir.