Gündem Hızlı ve azimli!

Hızlı ve azimli!

Paylaş
Hızlı ve azimli!

16 yaşında balkondan düşüp felç olan Kübra engel tanımadı. Liseyi dışarıdan bitirdi, iki üniversite okudu, iş sahibi oldu. Her gün yılmadan fizik tedavi ile vücudunun üst kısmını geri kazandı. Sürücü ehliyeti aldı, ralli sporuna başladı. Direksiyondaki başarılarıyla dünyaya adını duyurdu.

Bursa´da yaşayan 35 yaşındaki Kübra Denizci, 19 yıl önce bir binanın üçüncü katından düşüp boynunu kırdı. Omuriliği zarar gördüğü için tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Kazadan 2.5 yıl sonra liseyi dışarıdan bitirdi.

Haberin Devamı
Hayallerinde engel tanımadı, dünyadaki iki ralli pilotundan biri olmayı başardı

Yoğun fizik tedavi sayesinde kollarını ve üst bedenini güçlendirdi. Üniversitede uluslararası ilişkiler okudu, işe girdi. 10 yıl sonra tekrar üniversite kazandı ve bu kez de psikoloji bölümünü bitirdi, klinik psikoloji yüksek lisansına başladı.

ÖRNEK GÖSTERİLDİ

2 yıl önce ralli pilotu olmayı kafasına koydu. Ancak direksiyonda başarılı olabilmek için dik oturabilmesi, el ve kol kaslarını güçlü tutması gerekiyordu. Romatem Bursa Hastanesi´nde aylarca robotik fizik tedavi, ergoterapi, havuz terapisiyle pilotluk sürecine hazırlandı.

Kübra, dünyada omurilik yaralanması sonrası ralli yapabilen iki kadın pilottan biri oldu. Başarısı, Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu (FIA) tarafından tüm dünyaya duyuruldu.

Haberin Devamı

DÜZENLİ EGZERSİZ

19 yıldır fizik tedaviyi hiç aksatmadığını söyleyen Kübra, "Kendimi en iyi hissettiğim yer sürücü koltuğuydu. Otomobil sporlarında olmalıyım diyerek başladım" dedi. Doktoru Esin Selimoğlu ise "Omurganın C-7 seviyesinde yaralanıp kol ve bacaklarındaki his kaybına rağmen bu seviyeye gelebilmiş nadir hastalardan biri. Tüm engelliler için gerçek bir umut ışığı. İnsanın hayallerini gerçekleştirmesi için her zaman dört uzvuna ihtiyaç yok" diye konuştu.