Gündem ‘Huzur ve sağlık’ dolu kış rotaları

‘Huzur ve sağlık’ dolu kış rotaları

Paylaş
‘Huzur ve sağlık’ dolu kış rotaları

Ege’de tatil denince akıllara hep deniz, kum, güneş üçlüsü gelse de ‘Kışın da tatilin tadı bir başkaymış’ dedirtecek birbirinden güzel rotaları keşfedebilirsiniz.

Yazın gözdesi tatil rotalarına kışın gitmek aslında farklı bir tatilin kapılarını aralıyor. Kasabalar, köyler ve hatta normalde turist akınına uğrayan yerler bile kışın daha rahat nefes alırken, kış soğuğunun diriliği ile beldelerin renkleri ve kokuları daha bir farklı oluyor. Ege’nin en güzel koyları önemli lokasyonlar arasında bulunurken tarihi yerleri de oldukça ilgi çekiyor. Kışın Ege’de görebileceğiniz yerler arasında Ayvalık ilk sıralarda geliyor. Aynı zamanda Şirince’yi ziyaret edebilir ya da Büyülü Herakleia ve Denizli Nikfer’i keşfedebilirsiniz. Son yıllarda termal turizmin de parlayan yıldızı olmaya devam eden Ege’de şifalı sularda rahatlamayı tercih edeceğiniz bir kış tatili de planlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bergama Akropol: Helenistik, Roma ve Osmanlı döneminden birçok eserin yer aldığı Bergama, yerli yabancı birçok turist ağırlamaktadır. Pergamon Antik Kenti, Asklepion Tapınağı, Akropolis, Kızıl Avlu ve İzmir Bergama Müzesi, turistlere Antik Çağ’dan bugüne tarihi bir yolculuk yaşatır. Antik çağların en önemli kültürel yerleşim yerlerinden birisi olmasının yanı sıra su tedavisinin de uygulandığı dünyanın ilk sağlık merkezi İzmir Bergama’da yer almaktadır. Her yanı tarih ve kültür fışkıran Bergama, Ege’de kışın gezilebilecek yerler arasında rahatlıkla önerebileceğimiz noktalardan birisi.

Efes Şirince: İzmir Selçuk’a bağlı olmasına karşın Kuşadası’na daha yakın olan köyün etrafında dünyanın 7 harikasından birisi olarak kabul gören Artemis Tapınağı, Efes Antik Kenti, Hristiyanların kutsal mabetlerinden birisi olan ve inanışlarına göre ziyaret ettiklerinde hacı oldukları Meryem Ana Kilisesi, Yedi Uyuyanlar Mağarası, antik hamamlar, Celsius Kütüphanesi, tiyatro ve teras evler bulunmakta. Kışın da ziyarete açık olan Efes Şirince’yi gezmek için birkaç gün ayırmanız gerekebilir.

Haberin Devamı

Ayvalık: En eski yerleşim yerlerinden birisi olan Assos yani Aristo’nun yaşadığı şehirdir Balıkesir Ayvalık. Günü birlik gezilebileceği gibi pansiyon ve otelleri ile dilediğiniz kadar konaklayabileceğiniz harika bir belde olan Ayvalık, yaz aylarında olduğu gibi kış aylarında da ziyaret edilmektedir.

Antik Birgi: Eğer sakin ve tarih dolu bir kış tatili istiyorsanız İzmir Ödemiş’e bağlı Birgi’ye mutlaka uğrayın. Küçük Menderes Nehri’nin suladığı geniş bir ovanın kenarında, Bozdağ’ın ormanlarla kaplı eteklerindeki Birgi, arkeolojik ve kentsel bir SİT alanı olarak adeta tarihi bağrında uyutmaktadır. Birgi’de turistlerin en gözde uğrak yerleri arasında Birgi Evleri yer almaktadır.

Büyülü Herakleia: Sükunet içinde, bir iki günde rehabilite olmayı isteyenler mutlaka Bafa Gölü civarını tercih etmeli. Muğla Milas’taki göl kıyısındaki Kapıkırı’ya (Herakleia) gelmeden önce göl kenarında hayata kısa bir mola verirken, özellikle kışın büyülü bir yer haline gelen Kapıkırı’nda her an farklı bir gizeme rastlayabilirsiniz. Herakleia, bazı kış günleri ürpertici olduğunda; fırtına çıkar, şimşek çakar, Athena Tapınağı, Bizans Kalesi ve göldeki adacıkların üzerindeki kalıntılar aydınlanır. Doğanın en saf halini kışın bulabileceğiniz bölgede tahmininizden daha sıra dışı bit tatil yaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Pamukçu, Kiraz, Güre Kaplıcaları: Balıkesir ile İç Ege’de yer alan Kütahya’da hizmet veren termal tesisler özellikle kış aylarında daha yoğun ilgi görmektedir. Balıkesir ve ilçeleri, termal kaynak zenginliğinin yanı sıra fiziksel ve kimyasal bileşimleri açısından ülkemizin üstün nitelikli şifalı sular arasında yer almaktadır. Huzur ve sağlık dolu bir konaklama için romatizmaya, nefrit, nevralji ve kadın hastalıklarına şifa olan termal tatil size mükemmel bir kış tatili sunacaktır.