Gündem İBB Başkan Adayı Murat Kurum: İlk işini kuran 100 bin girişimci kadınımıza 100 bin lira

İBB Başkan Adayı Murat Kurum: İlk işini kuran 100 bin girişimci kadınımıza 100 bin lira

Paylaş
İBB Başkan Adayı Murat Kurum: İlk işini kuran 100 bin girişimci kadınımıza 100 bin lira

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Bayrampaşa Hasbahçe Nikah Dairesi’nde kadın girişimciler ile bir araya geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Bayrampaşa’da kadın girişimciler ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

“İstanbul’un cesur kadınları, artık bu şehrin işveren kadınları olacaklar, yeni dönemin aktörleri olacaklar” diyen Kurum, ilk işini kuran kadın girişimciler için 100 bin lira destek ödemesi yapılacağının altını çizdi. İstanbul’un afetlere dirençli bir şehir olması için hızla çalışmaya başlayacaklarını ifade eden Kurum, “Komşuluk ilişkilerini odağına aldığımız tam 650 bin yeni yuvayı inşa edeceğiz” dedi. İlköğretim öğrencileri için ulaşımın tamamen ücretsiz olacağını ve 0-6 yaş arası çocuğu olan anne babalara ‘Aile kartla’ ücretsiz seyahat hakkı verileceğini belirtti. Anadolu yakası ve Avrupa yakasına kurulacak 2 büyük hayvan yaşam alanı ile İstanbul sokaklarının güvenli hale getirileceğini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Bayrampaşa Hasbahçe Nikah Dairesi’nde kadın girişimciler ile bir araya geldi.

“Evi yuva yapan nasıl kadınsa, toprağı vatan yapan da kadınlardır.” sözleriyle konuşmasına başlayan Murat Kurum, “Bu ülkeyi yetiştirdikleri evlatlarıyla; girişimci ruhlarıyla, asil duruşlarıyla vatan yapan, bu salondaki kadınlardır, Türkiye’nin kadınlarıdır. Sizler; mimariden şehirciliğe, tarladan üniversitelere, evlerimizden fabrikalarımıza, okullardan adliye binalarına ve güvenliğimize kadar; istihdamda, ekonomide, üretimde, her alanda Türkiye’yi büyütenlersiniz.” dedi.

“İSTANBUL’UN KADINLARI BU ŞEHRİN İŞVEREN KADINLARI OLACAK”

İstanbul vizyonuyla annelerin hizmetkârı olacaklarını ifade eden Murat Kurum, “İstanbul’un cesur kadınları, artık bu şehrin işveren kadınları olacaklar, yeni dönemin aktörleri olacaklar” diyerek kadınlara yönelik projelerini anlattı.

“İLK İŞİNİ KURAN 100 BİN GİRİŞİMCİ KADINIMIZA 100 BİN LİRA”

İlk işini kuran 100 bin girişimci kadın için 100 bin lira destek ödemesi yapılacağını belirten Kurum, “Size İBB’den 100 bin lira, işini geliştir diyeceğiz. ‘Gözün arkada kalmasın Büyükşehir burada’ diyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“TRAFİK ÇİLESİNİ BİRÇOK ULAŞIM ATILIMIYLA SÜRATLE ÇÖZECEĞİZ”

Çalışan her bir kadının yılda 288 saatini trafikte geçirdiğinin altını çizen Kurum, “Trafik çilesi her birinizin ömründen tam 3 buçuk yıl çalıyor. İstiyoruz ki kadınlarımızın bu zahmeti bitsin. İstiyoruz ki hiçbir annemizin gözü yollarda kalmasın. Bu anlayışla; trafik çilesini, yeni metrolarla, tünellerle, otopark sistemleriyle ve daha birçok ulaşım atılımıyla; süratle çözeceğiz. Sizlere rahat bir nefes aldıracağız. Bundan sonra tüm sevdiklerinizle daha çok vakit geçireceksiniz. İstanbul’un keyfini doya doya çıkaracaksınız.” dedi.

Haberin Devamı

“KOMŞULUK İLİŞKİLERİNİ ODAĞINA ALDIĞIMIZ TAM 650 BİN YENİ YUVAYI İNŞA EDECEĞİZ”

Deprem kenti olan İstanbul’un afetlere dirençli bir şehir olması için hızla çalışmaya başlayacaklarını belirten Kurum, “Bugün 39 ilçemizdeki tüm annelerimiz; 1,5 milyon risk altındaki evde, korku içinde yaşıyor. 600 bin evin bugünden tezi yok acilen dönüştürülmesi gerekiyor. Planlı programlı bir şekilde, ekip ruhuyla hareket ederek; İstanbul’un en riskli yerlerinden başlayarak bir seferberlik başlatacağız. 5 yılda 39 ilçemizde; komşuluk ilişkilerini odağına aldığımız tam 650 bin yeni yuvayı inşa edeceğiz.” diyerek sözlerine devam etti.

Haberin Devamı

“700 BİN LİRA HİBE DESTEK, 700 BİN LİRA KREDİ DESTEĞİ, 100 BİN LİRA TAŞINMA YARDIMI VERECEĞİZ”

Evlerin dönüşümü için 700 bin lira hibe destek ödemesinin yanı sıra 700 bin lira kredi desteği ve 100 bin lira taşınma yardımı verileceğini belirten Kurum, “18 ayda da evlerinizi size teslim edeceğiz; sonra da inşallah çaya geleceğiz, sohbete, söze geleceğiz.” dedi.

“ANADOLU VE AVRUPA YAKASINA KURACAĞIMIZ İKİ BÜYÜK YAŞAM ALANINDA HAYVANLARIMIZA BAKACAĞIZ”

Başıboş sokak hayvanı sorunu için geliştirilen projelere değinen Kurum, “39 ilçemize hizmet verecek tesislerimizi kuracağız. Bakıma, tedaviye ihtiyaç duyan hayvanlarımızın ön bakımlarını buralarda yapacağız. Anadolu ve Avrupa yakasına kuracağımız iki büyük hayvan yaşam alanında, hayvanlarımıza bakacağız. Buralarda kimliklendirme, kısırlaştırma, aşılama gibi uygulamaları yapacağız ve bu hayvan yaşam alanlarının giderlerini de belediye olarak tamamen biz karşılayacağız.” dedi.

Haberin Devamı

“İSTANBUL’UMUZUN SOKAKLARINI GÜVENLİ HALE GETİRECEĞİZ”

“Size söz. Hep birlikte, İstanbul’umuzun sokaklarını güvenli hale getireceğiz.” diyen Kurum, “İstiyoruz ki belediye otobüsünden inen hanım kardeşlerim evlerine güvenle gitsin. Gecenin ikisinde otobüsten iniyorsa o güvenliği biz tesis edeceğiz. O huzuru biz sağlayacağız. Gerekirse benim İETT şoförüm hanımefendiyi evinin kapısına kadar bırakacak” dedi.

Okullardaki güvenlik ve sağlık hizmetlerinin de Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağını belirten Kurum, okulların temizlik ve güvenlikle ile ilgili tüm taleplerini karşılayacaklarını dile getirdi.

Çocuklu aileler için de 3 müjde açıkladı. İlkokul çağındaki çocuklar için beslenme desteği verileceğini ve ilköğretim öğrencilerinin ulaşımının tamamen ücretsiz olacağını belirtti.

“AİLE KARTLA 0-6 YAŞ ARASI ÇOCUĞU OLAN ANNE BABALARA ÜCRETSİZ SEYAHAT HAKKI VERECEĞİZ”

0-4 yaş arası çocuğu olan annelere verilen ücretsiz ulaşım hakkını değiştireceğini belirten Kurum, “Artık hem yaşı 0-6’ya çıkaracağız, hem de Aile Kart’la eşlerinize de çocuklarınızla ücretsiz seyahat hakkı vereceğiz.” dedi.

Kurum, “İstanbul'un her yerinde olacağız. Kalbimizde, millet sevgisiyle her yere koşacağız.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Kurum’a Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı İlknur Kovaç Bayraktar ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Saliha Demirel eşlik etti.

Murat Kurum: İlk işini kuran 100 bin kadınımıza 'İBB'den 100 bin lira işini geliştir' diyeceğiz