Gündem İbrahim Şahin: Hep ben ön plana çıkıyorum

İbrahim Şahin: Hep ben ön plana çıkıyorum

Paylaş
İbrahim Şahin: Hep ben ön plana çıkıyorum

"Ergenekon" davasında tutuklu yargılanan eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin, esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmasını yaptı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada konuşan Şahin, sahte delillere dayandığını ileri sürdüğü mütalaayı kabul etmediğini dile getirdi. Susurluk davasında yargılandığını ve geçirdiği trafik kazası sonucu tam bir "demans" hastası olmasına karşın kendisine 6 yıl hapis cezası verildiğini belirten Şahin, Susurluk’un "Ergenekon" davasının uzantısı olduğu şeklinde değerlendirmeler yapıldığını anlattı.

Şahin, bu davalar arasında bağlantı olması durumunda ikisinden de yargılanamayacağını belirterek, "İleride ’Ergenekon’dan bırakılsam, Estergon diye bir dava olsa, Zekeriya Öz gibi savcılar beni yine tutuklarlar" dedi.

Susurluk’un her zaman konuşulduğunu dile getiren Şahin, "İki de bir Susurluk karşıma çıkıyor. Herhangi bir şey olduğunda ’İbrahim Şahin sen gel, Susurlukçusun’ diyorlar. Herkes eline aldı bir saz ’Susurluk, Susurluk’ diyor. Hep ben ön plana çıkıyorum" diye konuştu.

PKK, DHKP-C gibi terör örgütlerinin ölüm listesinde yer aldığını ifade eden Şahin, 15 yıl bu örgütlerle mücadele ettiğini, 2 defa da vurulduğunu söyledi.

"Ben bu örgütlerle ilişki halindeysem beni kim vurdu? Ben kendi kendimi mi vurdum?" diyen Şahin, 20 yıl özel harekat timlerinin başkanlığını yaptığını, 17 yıldır devlet koruması altında olduğunu ve "Ergenekon" davasından tutuklu olmasına rağmen hala hakkında koruma kararı alındığını belirtti.

Şahin’in savunmasını tamamlamasının ardından, sanıkların tutukluk durumlarını değerlendiren mahkeme heyeti, tahliye taleplerinin reddine karar verdi. Duruşma, 16 Mayıs Perşembe gününe ertelendi.

AA

Haberin Devamı