Gündem İç turizmde yüzler güldü

İç turizmde yüzler güldü

Paylaş
İç turizmde yüzler güldü

Bir yaz sezonu daha geride kalırken Ege’nin incileri Çeşme ve Bodrum, milyonlarca yerli yabancı turiste ev sahipliği yaptı.

Yaz sezonu biterken turizmciler 2023 yazını mutlu kapatıyor. Turzimde pandemiden sonra yaşanan gelişme turizmcinin bir sonraki sezon için umutlarını da yeşertiyor. Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ÇESO) Başkanı Osman Köfüncü, geride kalan yaz sezonu ile ilgili bir değerlendirme yaptı. Köfüncü, “Ot festivalinden bu tarafa bir genel seçim geçirdik. ikinci tura kaldı derken haziran ayı gitti; ama temmuz ve ağustos ayı güzel geçti. Her iki bayramımızı da dolu dolu geçirdik, 1 milyonu aşkın misafir ağırladık. Bu sezonun havalar güzel olduğu müddetçe 29 Ekim’e kadar devam edeceğini düşünüyorum” dedi.Küresel ekonomik krizin etkilerini hissederek hizmet vermeye çalıştıklarını vurgulayan Köfüncü, “Çeşme yaşanılabilir bir yer, aynı zamanda her keseye uygun fiyatlarımızın olduğu bir yer. Antalya, Alanya, Marmaris, Bodrum gibi yerlerle kıyaslandığında uygun olduğunu görüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

YÜZDE 15 ARTIŞ VAR

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Muğla’ya gelen turist sayısı da 8 ayda 2 milyon 429 bin 981’e ulaşarak bir önceki yıla oranla yüzde 15 oranında artış gösterdi. Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Datça gibi ünlü turistik ilçeleri ile yıllık 3 milyondan fazla yabancı turisti ağırlayan Muğla, 2020’den itibaren pandemi, Rusya-Ukrayna savaşı gibi olumsuzluklara rağmen 2019’dan sonraki en iyi turizm sezonunu yaşıyor. Muğla’yı tercih eden ülkeler sıralamasında ilk sırayı İngiliz turistler aldı. İngiltere’den Muğla’ya 1 milyon 23 bin 554 turist girişi oldu. İngiltere’yi 283 bin 604 kişi ile Rusya Federasyonu, 161 bin 669 kişi ile Polonya, 138 bin 583 kişi ile Almanya, 64 bin 121 kişi ile Hollanda takip etti. İngilizlerin Muğla’ya gelen turistler içinde oranı yüzde 42 olarak gerçekleşirken, Rusya Federasyonundan gelen turistlerin oranı yüzde 12 oldu. İki uluslararası havalimanından toplam 1 milyon 982 bin 712 yabancı turist giriş yaptı. 447 bin 269 yabancı turist ise 10 Deniz Gümrük limanlarından giriş yaptı.

Haberin Devamı

2 GEMİ 2 BİN 551 TURİST

Muğla Bodrum’a gelen iki ayrı yolcu gemisi, 2 bin 551 turist getirdi. Bahamalar bayraklı 294 metre boyundaki Norwegian Jade isimli dev yolcu gemisi, Rodos Limanı’ndan Bodrum’a geldi. Bodrum’a gelen diğer yolcu gemisi ise Bahamalar bayraklı 110 metre boyundaki Emerald Sakara oldu. Gemi, Kuşadası Limanı’ndan Bodrum’a geldi.

JOYCE TEKNOLOJİ YERLİ MOTORLA DIŞA BAĞIMLILIĞI AZALTACAK

Trakya’nın tek endüstriyel fuarı olma özelliğine sahip Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nda beğeniye sunulan Türkiye’nin ilk lityum bataryalı aracı Joyce One, çevreci özellikleri ve modern tasarımıyla katılımcılardan tam not aldı. Joyce Teknoloji CEO’su Eren Efe Erkan, ‘Yarının dünyasını birlikte şekillendiriyoruz’ felsefesiyle gelecekte kullanımı giderek daha çok artacak olan elektrikli araçlarda bir Türk markası olarak sektörde büyümeyi sürdürdüklerini dile getirdi. Ceo Erkan, Tekirdağ, Ankara, Denizli ve yakın gelecekte de İzmir’deki üretim tesislerinde elektrikli motor konusunda yerli üretimle bağımlılığı azaltmayı hedeflediklerini vurguladı.

Haberin Devamı

ÖNEMLİ BİR ULAŞIM ALTERNATİFİ

Joyce markasıyla şehir içi ulaşımına önemli bir alternatif sunduklarını belirten Erkan, fuarda gördükleri yoğun ilgiden memnun olduklarını söyleyerek, “Tekirdağ Valisi Sayın Recep Soytürk ve TBMM 29. Başkanı Prof. Dr Mustafa Şentop’un Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nda Joyce Teknoloji’yi ziyareti bizleri onurlandırdı. Kendilerine Yokote Motors’un geliştirdiği 3 farklı yeni nesil elektrikli motoru da tanıtma imkanımız oldu. Aracımız çevreci özellikleri ve tasarımıyla da farklı bir konumda. Bütün teknik testlerden geçerek gerekli belgeleri almaya hak kazanan Joyce One’ı doğa dostu ve yenilenebilir malzemelerden üretiyoruz. Ayrıntılı bilgi almak isteyenler, www.joyceforbigboys.com ve joyceteknoloji. com adreslerini ziyaret edebilir” dedi. Erkan, taşınabilir lityum ion bataryası sayesinde aracın şarj istasyonuna ihtiyaç duymadığını da vurguladı. Erkan, lityum pilleri TSK Vakfı grup şirketlerinden Aspilsan Enerji A.Ş’den tedarik ettiklerini ve bu iş birliğinin ülkemiz için önem arz ettiğini belirterek, “Demonte bataryası kolay taşınabiliyor ve herhangi bir şarj istasyonuna bağlı kalmıyor. ‘Daha Temiz Bir Dünya’ sloganıyla çıktığımız bu yolda insanlığın ekosistemin dengesini bozarak çevresine verdiği bu zararların onarımına katkı sağlayacak fikirler geliştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

MENDERES MODERN MEYDANINA KAVUŞTU

Menderes Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Menderes meydan ve kaldırım düzenleme çalışmaları sona erdi. Menderes Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda Atatürk Caddesi boyunca kaldırım taşları yenilendi. Vatandaşların da keyifli zaman geçirmesi için meydana oturma alanları da yapıldı. Merkez kavşak ise akıllı kavşak olarak yeniden tasarlandı. Menderes’te yenileme ve modernleştirme çalışmalarına hız kazandırdıklarını kaydeden Belediye Başkan Vekili Erkan Özkan, “İlçe merkezimizin çehresini değiştirecek meydan ve kaldırım düzenleme çalışmalarımızı tamamladık. Kent estetiğine uygun ve modern mimariyle tasarladığımız projemiz Menderes’imize çok yakıştı. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalar kapsamında Atatürk Caddesi boyunca kaldırım yenileme ve meydan yenileme çalışmalarımızı tamamladık. Yeni yüzüyle ilçe meydanımız herkesin büyük beğenisini topladı. Sırada yol yapım çalışmalarımız var. Yakın zamanda asfaltlama çalışmalarımızı da başlatacağız. Menderes’imize hak ettiği hizmetleri sunmak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu çalışmalarımızda bize destek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve ekibine tüm Menderesli hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

Haberin Devamı

ÖNCELİK EĞİTİM

Menderes Belediyesi 2023-2024 eğitim öğretim yılı kapsamında kurumlara ve öğrencilere verdiği destekle dikkat çekti. İlçedeki tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerin bahçelerinde ağaç budama, ot temizliği ve çevre düzenlemesi yapıldı. Okul yollarında yol bakım çalışmaları gerçekleştirilirken, temizlik çalışmaları yapıldı. Zabıta müdürlüğü ve ruhsat müdürlüğü ekipleri tarafından ise okul kantinlerinde denetimler gerçekleştiriliyor. ‘Üniversiteyi Kazanmak Sizden, Cep Harçlığı Bizden’ projesi ile ilk kez üniversiteye başlayacak öğrencilere 2 bin lira maddi destek için kayıtlar alınmaya başlandı. Belediye Başkan Vekili Erkan Özkan, “Öğrenci kardeşlerimizin yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.