Gündem İçişleri Bakanı Soylu: Sel felaketinde can kaybı 18'e yükseldi

İçişleri Bakanı Soylu: Sel felaketinde can kaybı 18'e yükseldi

Paylaş
İçişleri Bakanı Soylu: Sel felaketinde can kaybı 18'e yükseldi

İçişleri Bakanı Soylu, Şanlıurfa Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde açıklama yaptı. Sel felaketindeki son durumu paylaşan Bakan Soylu, Şanlıurfa'da 12, Adıyaman'da ise 2 kişinin selde hayatını kaybettiğini duyurdu.

Bakan Soylu'nun konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

Hemşehrilerimiz bizi biraz maruz görsünler. Suyu 5 itibarıyla vereceğiz. Yüksek konutlara ise birkaç saat sonra ulaşır. 100'ün üzerinde tanker getirdik. İçme suyu getirdik, 100 TIR'ın üzerinde. Böyle bir riskle karşı karşıya kaldık. Arkadaşlarımız suyu zamanında kapattılar. Su arıtma sisteminde temiz hale geliyor.

Galeria Sitesi'nin enkazını kaldırma çalışması başladı Diyarbakır’da, 1999'da kentin ilk alışveriş merkezi olarak hizmete giren Diyar Galeria Sitesi’nin son blokunun da yıkılmasıyla enkaz kaldırma çalışması başlatıldı.

"GAZETECİLİK DEĞİL PALYAÇOLUK"

Bir üzüntümüz var. Maalesef kendilerini gazeteci zannedenler suya kanalizasyon karıştığını bu yüzden kapatıldığını söylediler. Ben bunların Allah korkusu olduğunu sanmıyoruz. Gazetecilik değildir palyaçoluktur. Allah da millet de hesabını sorar.

CAN KAYBI 18'E YÜKSELDİ

Tekrar geçmiş olsun dileklerimi ifade etmek istiyorum. Şanlıurfa'da ölüm sayımız 12'ydi. Şanlıurfa'da 16 Adıyaman'da 2 toplam 18 vatandaşımız hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Hiçbir vatandaşımızı yalnız bırakmayacağız. Hasar tespitler yapılacak. Vatandaşlarımızın yanında olacağız. 1 yılda yağan yağmur 1 buçuk günde yağdı. Bir taraftan afetle mücadele ediyoruz bir taraftan kötücül ruhlarla mücadele ediyoruz. Cenabı Allah yardımcımız olsun.