Gündem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Batı'ya 'göç' tepkisi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Batı'ya 'göç' tepkisi

Paylaş
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Batı'ya 'göç' tepkisi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Göç meselesinde bugüne kadar küresel kulüpler herhangi bir adım atabilmenin sahibi olabildiler mi? Koskoca bir sıfır var önümüzde. ' dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da 13. Büyükelçiler Konferansı'nda katılımcılara hitap ediyor.

Haberin Devamı
İçişleri bakanı Süleyman Soylu 13. büyükelçiler konferansı'nda konuştu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da 13. Büyükelçiler Konferansı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle;

4 önemli sorun var. Birincisi, pandemi süreci ve pandemi sürecinin etkileri, ikincisi göç, üçüncüsü Batı'nın burunun ucunun göremedi enerji krizi, dördüncüsü bunların oluşturduğu ve karşı karşıya kaldığımız ekonomi.

 3 milyon 650 bin Suriyeli kardeşimiz var. 400 bin sığınmacı mülteci var. 1 milyon 400 bin civarında ikameti var. Her gün Afganistan, Pakistan konuşuyoruz. Türkiye-İran sınırını konuşuyoruz. Siz de ben de biliyoruz ki Batı meseleyi bir göç meselesi olarak görmüyor. Göç meselesinde bugüne kadar küresel kulüpler herhangi bir adım atabilmenin sahibi olabildiler mi? Koskoca bir sıfır var önümüzde. Bunu hep beraber yaşıyoruz.

Ne Afganistan düzelecek, ne Pakistan'daki gelir düzeyi artacak, ne Suriye'deki savaş bitecek, ne Libya'daki ekonomik krizler sona erecek. Ne suya, adalete, eğitime, gıda da erişime artış konusu olacak. Hiçbirisi olmayacak. Önümüzde böyle bir dünya var.

Haberin Devamı