Gündem İçişleri Bakanı'ndan flaş Cizre açıklaması

İçişleri Bakanı'ndan flaş Cizre açıklaması

Paylaş
İçişleri Bakanı'ndan flaş Cizre açıklaması

İçişleri Bakanı Efkan Ala: Cizre'deki operasyonlar öğle saatleri itibariyle sona erdi

Sur'dan sonra en çok şehit haberinin geldiği ilçelerden biri olan Cizre'deki operasyonlarla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan flaş bir açıklama geldi. Efkan Ala, öğle saatlerinden itibaren Cizre'deki operasyonların sona erdiğini ancak sokağa çıkma yasağının bir süre daha devam edeceğini söyledi.

Haberin Devamı

ALA: ALANA HAKİMİYET KURULMUŞTUR

Efkan Ala, “Cizre’de operasyonel faaliyetler çok başarılı bir biçimde sona erdi. Bundan sonra arama tarama faaliyetleri devam edecek, sokağa çıkma yasağı bir müddet daha devam ettirilecek. Tuzaklamalar, bilinmeyen bölgelerde insanlara zarar verebilecek mayınlamalar olabilir. Alana hakimiyet kurulmuştur” diye konuştu.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI 60. GÜNÜNDE

Son dönemde bodrumlarda mahsur kalan yaralılarla gündeme gelen Cizre’de sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar 14 Aralık’tan bu yana sürdürülmekteydi.

CİZRE'DE 23 ASKER VE POLİS ŞEHİT DÜŞTÜ

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 5 kez uygulanan ve sonuncusu 60’ncı gününde devam eden sokağa çıkma yasağı süresince 15 ilin nüfusuna kayıtlı 23 asker ve polis şehit oldu.

Haberin Devamı

İlçede 597 terörist etkisiz hale getirildi. Hendek ve barikatlar ile terör eylemleri nedeniyle 14 Aralık’ta 5’inci kez sokağa çıkma yasağı ilan edilen Cizre’de operasyonlar tamamlandı. Yasağın 60’ncı gününde devam ettiği ilçedeki operasyonlarda 15 ilden 23 asker ve polis şehit olurken, şehitlerin ateşi tüm Türkiye’ye düştü.

İŞTE CİZRE ŞEHİTLERİ

İlçede, 18 Aralık’ta Osmaniyeli Uzman Çavuş Serkan Has, 20 Aralık’ta Manisalı Uzman Çavuş Erdoğan Kaya, 22 Aralık’ta Tokatlı Özel Harekat Polisi Atilla Güneş, 25 Aralık’ta Adanalı Uzman Çavuş Ufuk Fesli, 27 Aralık’ta Erzurumlu Uzman Çavuş Kadir Kayveni, Balıkesirli Uzman Çavuş Faruk Gezen, İzmirli Uzman Çavuş Necati Yenikapı, 1 Ocak’ta Manisalı Özel Harekat Polisi Erol Aktürk, Erzurumlu Özel Harekat Polisi Orhan Dilekçi, Adıyamanlı Astsubay Abdülkadir Öner, 8 Ocak’ta Kocaelili Uzman Çavuş Ümit İnan, 12 Ocak’ta Aksaraylı Özel Harekat Polisi Ayhan Demirel, 19 Ocak’ta Bayburtlu Özel Harekat Polisi Ömür Erbay, 22 Ocak’ta Kocaelili Özel Harekat Polisi Bayram Özdere, 23 Ocak’ta Samsunlu Üsteğmen Uğur Taşçı, 29 Ocak’ta Eskişehirli Uzman Çavuş Yusuf Haldun Uslu, 31 Ocak’ta Balıkesirli Astsubay Ahmet Semerci, Sivaslı Özel Harekat Polisi Ömer Güney, Gaziantepli Özel Harekat Polisi Taner Cinpolat, 1 Şubat’ta Sivaslı Özel Harekat Polisi Alperen Keleş, 4 Şubat’ta Gaziantepli Özel Harekat Polisi Uğur Kutku, 9 Şubat’ta ise Sivaslı Özel Harekat Polisi Osman Yurt ile Kocaelili Er Arif Şubaşıoğlu şehit oldu. Genelkurmay Başkanlığı’nın açıkladığı son rakamlara göre ilçede 597 terörist de etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı