Gündem İki ilde korkutan orman yangını! Havadan ve karadan müdahale edildi

İki ilde korkutan orman yangını! Havadan ve karadan müdahale edildi

Paylaş
İki ilde korkutan orman yangını! Havadan ve karadan müdahale edildi

Muğla’nın Milas ilçesinde saat 15.00 sıralarında orman yangını başladı. Yangına havadan ve karadan müdahale ederken bir korkutan yangın haberi de Adana'nın Sarıçam ilçesinden geldi. Sarıçam'da başlayan yangına havadan ve karadan yangına müdahale edildi. İki ilde çıkan yangınlar hızlı müdahaleler sonrası kontrol altına alındı.

Milas ilçesine bağlı Boğaziçi Mahallesinde ormanlık alanda başlayan yangına müdahale için, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde tüm hava araçları kalkış yaptı.

Haberin Devamı

Hava ekiplerinin yanında yer ekipleri de yangın bölgesine yönlendirildi. 10 helikopter ve 6 uçak havadan alevlere sık sık sorti yaparak su atarken, kara ekipleri de yangının önünü almaya çalışıyor.

Bölgeye çevre ilçelerden de takviye ekipler giderken, itfaiye ve bölgedeki özel firmalara ait su tankerleri de arazözlere su taşıyor.

MİLAS BELEDİYE BAŞKANI CNN TÜRK'TE

CNN TÜRK canlı yayına bağlanan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat yaptığı açıklamada, "Yangına yoğun şekilde müdahale ediliyor. Rüzgar yok şu anda, yetkililer kısa sürede kontrol altına alınabileceğini belirtti. Şu an koordinasyon valilikte. En yoğun müdahalenin yapıldığı yangınlardan bir tanesi. Siteler bölgesinde olduğu için tedirgin olan vatandaşlarımız varsa olmasın" dedi.

Haberin Devamı

SİTE BÖLGELERİNE GİRİŞ-ÇIKIŞ YASAKLANDI

Tokat , "Yangına müdahale yoğun bir şekilde sürüyor. Türk Hava Kurumunun uçağı şu an önümden geçiyor. Sayısız arazöz, helikopterler, TOMA’lar müdahale ediyor. Kısa süre içinde umarım kontrol altına alınır. Boğaziçi, Kuyucak büyük sitelerin olduğu bölge. Sitelerin etrafında gerekli tedbirler alındı. Burada bazı siteler boşaltılmış durumda, araç girişine çok fazla izin verilmiyor. Önümdeki siyah duman beyaza dönmüş durumda. Halep çamları maalesef yoğun bir şekilde yandı." dedi.

Milas’ta orman yangını başladı

 

4 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Milas'a bağlı Boğaziçi Mahallesi ile Bodrum'un Güvercinlik Mahallesi arasındaki otlukta saat 15.00 sıralarında çıkarak ormana sıçrayan yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sonucu saat 19.00 sıralarında kontrol altına alındı. Milas Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yangının çıkış nedenin belirlenmesi için soruşturma başlatıldı. Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ise bölgedeki incelemesini sürdürürken, Sahil Güvenlik Komutanlığı görevlileri de hava araçlarının su aldığı alanlarda aldıkları tedbirlerle yangınla mücadelenin daha güvenli şartlarda yapılmasını sağladı.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, beraberindeki yetkililerle birlikte söndürme çalışmalarını yerinde takip etti.

ADANA'DA DA YANGIN BAŞLADI

Haberin Devamı

Adana'nın Sarıçam ilçesine bağlı Kilbas Mahallesi'nde orman yangını çıktı. Yangını fark eden yöre sakinleri durumu Orman Müdürlüğü'ne bildirdi.

Bunun üzerine bölgeye hem karadan hem de havadan ekipler sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekipler havadan ve karadan yangına müdahaleye başladı.

Ekiplerin yangını büyümeden kontrol altına alması için çalışması sürüyor.

KISMEN KONTROL ALTINA ALINDI

Adana'nın Sarıçam ilçesinde çıkan orman yangınında 15 hektarlık alan etkilenirken Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, 2 uçak, 6 helikopter ile havadan 40 arasöz, 15 su tankı, 12 iş makinasıyla da karadan müdahale etti. 200 işçinin görev yaptığı söndürme çalışmasında yangın kısmen kontrol altına alındı. Ormanlık alanda söndürme ve soğutma çalışması sürdürülüyor.