Gündem İkinci fenomen operasyonu

İkinci fenomen operasyonu

Paylaş
İkinci fenomen operasyonu

Dilan-Engin Polat'ın tutuklanmasının ardından gösterişli yaşamlarını sosyal medyada sergileyen tüm fenomenlerin para kaynaklarını araştırmaya başlayan mali polisin ağına bu kez Bahar-Nihal Candan kardeşler takıldı. 'Sazan Sarmalı' yöntemiyle insanları dolandıran çetenin üyesi oldukları gerekçesiyle iki kardeş gözaltına alındı.

Televizyondaki moda programlarıyla adlarını duyuran Nihal ve Bahar Candan kardeşler lüks yaşam tarzlarını sosyal medyada sergilemekten kaçınmıyor. Verdikleri demeçlerde 'aptal' rolü oynayan iki kardeşin adı 'dolandırıcılık' ve 'kara para' suçlamalarına karıştı. Devlet kurumlarından ihale yoluyla sözde ucuza araç aldıklarını belirterek ağlarına düşürdükleri kişileri dolandıran çete, güven sağlamak için Nihal-Bahar Candan'ı kullanıyordu.

Haberin Devamı

EN AZ 100 KiŞi MAĞDUR

İddiaya göre; araçları almak isteyen kişiler para gönderiyor, çete üyeleri tuzağa çektikleri kişiyi yemeğe götürüyor, bu yemekte de Nihal ve Bahar Candan yer alıyordu. Parayı iki kardeşin hesabına aktaran çete üyeleri, araçları teslim etmiyor ve bir süre sonra ortadan kayboluyordu. Çete bu yolla sadece Kars'tan 20 kişiyi 30 milyon lira dolandırdı. Diğer illerden şikayetler sürüyor. Mağdur sayısının 100'ü, paranın da 100 milyonu aşacağı tahmin ediliyor.

EVLERİNE BASKIN YAPILDI

Dünkü operasyonda iki kardeşin Zorlu Center'da yaşadığı ev polisler tarafından basıldı ve köşe bucak arandı. Bu arada Bahar Candan'ın ismini Gülnihal Çiçek olarak değiştirdiği saptandı. Aynı operasyonda Kars'taki esnafı araç almaya ikna eden Hacı İsrafil Sağlam da gözaltına alındı. Şüphelilerden çete elebaşı eski polis memuru Onur Apaydın’ın da aralarında bulunduğu 5 kişi ise 3 Mayıs'taki başka bir operasyonda tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

BİR SUÇTAN DAHA TUTUKLAMA KARARI

Dilan-Engin Polat çifti, kara para aklama, vergi kaçırma ve örgüt kurma suçlarından 5 Kasım'da tutuklanmıştı. Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde yatan çift ile Engin Polat'ın babası Sezgin Polat dün başka bir davada ifadeleri alınmak üzere Küçükçekmece Adliyesi'ne götürüldü.

BANU PARLAK OLAYI

Bu kez suçlandıkları konu, şarkıcı Banu Parlak'a ait Bahçeşehir'deki güzellik salonunun kurşunlanması olayında azmettirici oldukları iddiasıydı. Dilan-Engin Polat ve Sezgin Polat hakkında bu suçtan da tutuklama kararı verildi. Çiftin ana davadan tutuklanmalarına yapılan itiraz reddedildi.

İkinci fenomen operasyonu