Gündem İlker Başbuğ Darbe Komisyonu'na konuştu

İlker Başbuğ Darbe Komisyonu'na konuştu

Paylaş
İlker Başbuğ Darbe Komisyonu'na konuştu

Eski Genelkurmay Başkanlarından İlker Başbuğ, Darbe Komisyonu'na flaş açıklamalarda bulundu...

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi, bir felaketin eşiğinden döndüğünü belirterek, "Eğer onlar başarılı olsaydı, bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasada yer alan temel niteliklerinden, ne demokrasi ne laik devlet sistemi ne hukuk devletinin zerresi ortada kalmazdı.

Yaşanan olay, ciddi, vahim ve kapsamlıdır." dedi. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, 15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olmamasının en büyük nedeninin, TSK komuta kademesinin darbe girişimine karşı durması, darbe girişimine direnmesi olduğunu söyledi.

BAŞBUĞ'DAN FLAŞ MİT İDDİASI


Başbuğ, komisyonda çok çarpıcı bir açıklamada daha bulundu ve "2002-2010 döneminde MİT'ten Genelkurmay'a tek bir FETÖ istihbaratı gelmedi." ifadelerini kullandı.




Işık Koşaner'den Necdet Özel'e yanıt


Genelkurmay Eski Başkanlarından Işık Koşaner de Darbe Komisyonu'na ifade vermişti (Üstte)




Hilmi Özkök Darbe Komisyonun'nda soruları yanıtladı


Genelkurmay Eski Başkanlarından Hilmi Özkök de Darbe Komisyonu'na ifade vermişti (Üstte)

YAŞAR BÜYÜKANIT VE NECDET ÖZEL İFADE VERMEDİ


15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak Genelkurmay Eski Başkanı Yaşar Büyükanıt baş dönmesi nedeniyle Darbe Komisyonu'na ifade vermeye gelmeyeceğini bildirmişti. Necdet Özel ise, yazılı olarak komisyona bilgi vereceğini açıklamıştı. Ancak Komisyon Başkanı, Necdet Özel'i ikinci kez Darbe Komisyonu'na davet etmişti

AA