Gündem İmar affında son durum nedir? İmar affı çıktı mı, İmar barışı olacak mı, af gelecek mi?

İmar affında son durum nedir? İmar affı çıktı mı, İmar barışı olacak mı, af gelecek mi?

Paylaş
İmar affında son durum nedir? İmar affı çıktı mı, İmar barışı olacak mı, af gelecek mi?

İmar affından faydalanmak isteyen birçok kişi zaman zaman internette imar affı son durumu hakkında araştırma yapıyor. Vatandaş imar affı yasasının çıkmasını heyecanla bekliyor. Peki, İmar affında son durum nedir? İmar affı çıktı mı, İmar barışı olacak mı, af gelecek mi?

İmar mevzuatına göre yapılmayan ve inşa edilmeyen yapıların mülkiyet ve uygulanma sorunlarını düzenleyen kanunun çıkması için vatandaş sabırsızlıkla bekliyor. Peki, İmar affında son durum nedir? İmar affı çıktı mı, İmar barışı olacak mı, af gelecek mi?

Haberin Devamı

İMAR AFFI ÇIKACAK MI?

İmar affı kanun teklifi, 11 Ekim'de TBMM Başkanlığı tarafından komisyona sevk edildi. Konuyla ilgili yeni bir gelişme henüz yok. Yakın zamanda hükümet tarafından açıklama yapılması bekleniyor.

İMAR AFFI NEDİR?

Gecekondu ve imar mevzuatına göre yapılmayan ve inşa edilmeyen yapıların mülkiyet ve uygulanma sorunlarını düzenleyen kanuna imar affı ya da imar barışı adı verilir. İmar affı, ilk defa 1984 yılında çıkarılmıştır. İmar affı, kaçak ve çarpık yapılaşmayı engellenmek için çıkarıldı. İmar affı, risk altında bulunan ve afet bölgesinde yer alan yapıların düzenlenmesi ile ilgili kanunlar çerçevesinde düzenleniyor.