Gündem İMECE'nin fırlatışı ertelendi!

İMECE'nin fırlatışı ertelendi!

Paylaş
İMECE'nin fırlatışı ertelendi!

Geçtiğimiz günlerde uzaya fırlatılması hava şartları sebebiyle iptal olan İMECE Uydusunın bugün uzaya fırlatışı iptal edildi.

TÜBİTAK ve Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığı tarafından fonlanan; müşteri kurumu Savunma Sanayii Başkanlığı, son kullanıcısı Hava Kuvvetleri Komutanlığı olan, TÜBİTAK UZAY tarafından tasarlanan ve geliştirilen, Türkiye’nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE’nin bugün uzaya fırlatılması bekleniyordu. Yerli uydunun fırlatılışı hava şartları nedeniyle iptal edildi.

İMECE'nin fırlatılması yüksek rüzgar nedeniyle ertelendi

İMECE, iki ertelemenin ardından bugün Türkiye saati ile 09.48’de Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden uzaya fırlatılması bekleniyordu. Tören, Ankara’da bulunan TÜBİTAK UZAY’ın yer takip istasyonunda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç ile TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal’ın katılımıyla gerçekleşti. Ancak yerli uydunun fırlatışı 27 saniye kala hava şartları nedeniyle iptal edildi.

Haberin Devamı