Gündem İnsanlık şampiyonu! Rıza Kayaalp gönülleri fethetti

İnsanlık şampiyonu! Rıza Kayaalp gönülleri fethetti

Paylaş
İnsanlık şampiyonu! Rıza Kayaalp gönülleri fethetti

Geçen ay Avrupa Şampiyonu olan milli güreşçimiz Rıza Kayaalp, birincilik ikramiyesi olarak kazandığı 150 cumhuriyet altınını söz verdiği gibi SMA hastası Eslem Fatma’nın tedavisinde kullanılmak üzere bağışladı. Altın kalpli şampiyon, bu hareketiyle gönüllere taht kurdu.

Budapeşte’de 11’inci kez Avrupa Şampiyonu olan Rıza Kayaalp (33), kazandığı 150 cumhuriyet altınlık primi, Yozgatlı 10 aylık hemşehrisi SMA hastası Eslem Fatma Altındağ’ın tedavisi için bağışladı. Rıza Kayaalp yaptığı açıklamada “Harcadığım tüm alın terim Eslem içindi. Onun için hazırlandım. Bayrama sağlıklı ve sıhhatli girmesini istedim. Bunu ona armağan ettiğim için çok mutluyum” diyerek insanlık görevini yaptı.

Haberin Devamı

HERKESE ÇAĞRI YAPTI

Sefa-Aslıhan Altındağ çiftini evinde de ziyaret eden Altındağ kendi yaptığı katkının yeterli olmadığını, halkın desteğini beklediğini kaydetti. Milli güreşçimiz “Onu hayata bağlayan hortumlardan kurtarıp, annesinin ve babasının kucağında gezmesini çok istiyorum. İnşallah bu dileğim gerçekleşir” ifadesini kullandı. Yozgat’ta valiliğin verdiği izinle Eslem için başlatılan yardım kampanyası devam ediyor.

Eslem Fatma’nın iyileşmesi için 2.2 milyon dolara ihtiyaç var. En büyük destekçisi Rıza amcası.

Minik Eslem’in müsabaka günü giydiği “Başarılar Rıza Amcam” zıbını hâlâ hafızalarda..