Gündem İnsanlık sesini yükseltmeli

İnsanlık sesini yükseltmeli

Paylaş
İnsanlık sesini yükseltmeli

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Katoliklerin ruhani lideri Papa Fransuva’ya Filistin konulu mektup gönderdi. Erdoğan, “İnsanlık, İsrail saldırıları altındaki Gazze’de yaşananlar karşısında sesini yükseltmelidir” çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Katoliklerin ruhani lideri Papa Fransuva’ya Filistin konulu bir mektup gönderdi. Türkiye’nin Filistinli masum sivillerin yaşam hakkını savunmaya devam edeceğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: “Öldürmenin tüm Semavi dinlerce haram kılındığı bilincine sahip olan insanlık, Gazze’de uluslararası hukukun ve uluslararası insancıl hukukun çiğnenmesine daha fazla müsaade etmemelidir. Savaşta bile dokunulmaması gereken hastaneler, okullar, camiler, kiliselerin bilerek bombalanması karşısında sesini yükseltmelidir.”

Haberin Devamı

DİYALOG KURABİLEN AKTÖRLER

Filistin-İsrail sorunu adil bir çözüme kavuşturulmadan, Ortadoğu’da kalıcı barışın mümkün olmadığını vurgulayan Erdoğan şunları söyledi: “Dünya çapında yayılan İslam karşıtlığı, ırkçılık ve yabancı düşmanlığı gibi son dönemde toplumlararası barış ve istikrarı tehdit eden eğilimler de akılda bulundurulduğunda dünyamız, kapsayıcı ve akılcı siyasete, her koşulda bütün taraflarla diyalog kurabilen aktörlere, tarihte hiç olmadığı kadar ihtiyaç duymaktadır.” Erdoğan, ortak insani değerler ve dünya barışına hizmet amacıyla Vatikan’la diyalog ve işbirliğini geliştirmekte kararlı olduklarını kaydetti.

PAPA’DAN ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı’nın Genel Kurulu’nu yapmak üzere gittiği İtalya’da dün sabah Papa Fransuva ile görüştü. Erbaş, Vatikan’da 15 dakika süren görüşmede Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın mektubunu Papa’ya iletti. Erbaş, görüşmeyle ilgili şunları söyledi: “Dünyanın dikkatinin daha fazla Filistin’e, Gazze’ye çekilmesi ve İsrail zulmünün durdurulması konusunu dile getirdik. Papa Fransuva, Cumhurbaşkanımızın dünya barışı için gücü olan ve çok çalışan az sayıda liderden birisi olduğunu vurguladı. Bu sebeple şahsen selamlarını kendisine iletmemizi istedi ve ‘Yaptıkları için çok teşekkür ediyorum’ ifadesini kullandı.”

Haberin Devamı