Gündem İnsanlık ve savaş suçu

İnsanlık ve savaş suçu

Paylaş
İnsanlık ve savaş suçu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28’inci Taraflar Konferansı (COP 28) kapsamında düzenlenen Dünya İklim Eylemi Zirvesi’ne katılmak için Birleşik Arap Emirliği (BAE) Dubai’ye gitti.

Erdoğan zirve öncesinde İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile görüştü. Zirvede bir konuşma da yapan Erdoğan “Dünyamız koronavirüs salgını ve Ukrayna-Rusya savaşının ardından şimdi de Gazze’deki katliamların acı sonuçlarıyla karşı karşıya” dedi.

Haberin Devamı

‘HESABI SORULMALI’

Erdoğan “İsrail saldırıları sonucu çoğunluğu çocuk ve kadın 16 bini aşkın Filistinli masum sivilin hayatını kaybetmesi, hiçbir şekilde meşru gösterilemez. Gazze’de yaşananlar insanlık suçudur, savaş suçudur ve bu suçu işleyenlerden uluslararası hukuk önünde mutlaka hesabı sorulmalıdır. Son gelişmelerle 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen ve toprak bütünlüğüne haiz bir Filistin devletinin kurulmasının ehemmiyetini hep birlikte tekrar gördük. Dünya 5’ten büyüktür ve daha adil bir dünya mümkündür. Türkiye olarak bunun tesis ve temini noktasında her türlü sorumluluğu almaya hazırız” diye konuştu.

İRAN ÇEKİLDİ

İran Enerji Bakanı Ali Ekber Mahrabiyan, heyetiyle birlikte zirveyi terk etti. Mahrabiyan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un zirveye katılması nedeniyle terk etme kararı aldıklarını söyledi.

Haberin Devamı