Gündem İran'da deprem! Van ve çevre illerde de hissedildi

İran'da deprem! Van ve çevre illerde de hissedildi

Paylaş
İran'da deprem! Van ve çevre illerde de hissedildi

İran'ın Hoy kentinde meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem Van ve çevre illerde de hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Türkiye saati ile 21.14'te merkez üssü İran'ın Hoy kentinde yerin 6.5 kilometre derinliğinde 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Van ve Hakkâri ve Iğdır'da da hissedildi.

Haberin Devamı

AFAD Başkanı Sezer: Ülkemizde olumsuz bir durum yoktur

AFAD Başkanı Sezer sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Geçmiş olsun Van. Azerbaycan İran sınırında meydana gelen ve Başkale ilçemizde de hissedilen 5,8 büyüklüğündeki deprem sonrası çok şükür ülkemizde olumsuz bir durum yoktur. İlgili tüm ekiplerimiz alan taramalarına devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Iğdır Valiliği'nden açıklama

Depremin hissedildiği Iğdır’da soğuk hava şartlarından dolayı kimse sokağa inmezken Iğdır Valiliği tarafından açıklama yapıldı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, “AFAD verilerine göre saat 21.14’te İran’ın Hoy kentinde 5.8 şiddetinde meydana gelen ve ilimizde de hissedilen deprem sonrasında; il merkezi ve ilçelerimizden birimlerimize ulaşan herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Iğdır Valiliği olarak gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Tüm hemşerilerimize geçmiş olsun” denildi.

Haberin Devamı