Gündem 'İşçi bulamayınca 21 milyon lira otele ödedik'

'İşçi bulamayınca 21 milyon lira otele ödedik'

Paylaş
'İşçi bulamayınca 21 milyon lira otele ödedik'

Kahramanmaraş’ta depremin yıktığı kağıt fabrikasını ayağa kaldıracak işçi bulamayan sahibi, il dışına yöneldi. Şehir dışından getirilen işçiler için 21 milyon TL otel ücreti ödendi.

6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş’ta birçok bina gibi, kent merkezindeki Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nda bulunan kağıt fabrikası da ağır hasar gördü. İşletme sahibi, kentte yaşayan birçok kişinin ya da yakınlarının hayatını kaybetmesi, birçoğunun da felaket sonrası şehri terk etmesi nedeniyle fabrikayı ayağa kaldıracak işçi bulamadı. Bunun üzerine İzmir, İzmit ve Konya gibi illerden getirilen ekipler ile fabrika yeniden inşa edilerek 12 Şubat’ta faaliyete geçirildi.

Haberin Devamı

YÜZDE 92’Sİ DÖNDÜ

Fabrikanın genel müdürü Bekir Yemşen, “Misafir işçileri önce Gaziantep’teki otelde ağırladık. Mayıs ayında da Kahramanmaraş’taki otellerde ağırlamaya başladık. İşçilerin barınabilmesi için 6 otele yaklaşık 21 milyon lira konaklama ücreti ödedik” dedi. Deprem öncesi fabrikada çalışanlar için 320 kişilik çadır kent kurduklarını ve 70 ailenin konteynerde yaşadığını söyleyen Yemşen, “Eski ekibimizin yüzde 92’si, fabrikamızda tekrar çalışmaya başladı” diye konuştu.