Gündem 'Işıklandırın' dediği şamandıraya çarptı

'Işıklandırın' dediği şamandıraya çarptı

Paylaş
'Işıklandırın' dediği şamandıraya çarptı

Çırağan Sarayı açıklarında gece kendi kullandığı motoryat ile şamandıraya çarpan Mustafa Koç'un bacağı kırıldı

MOTORYAT SU ALMAYA BAŞLADI

Haberin Devamı

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç (50) önceki akşam Haliç’teki bir toplantıdan özel motoryatıyla dönerken 20.45 sıralarında İstanbul Boğazı’nda kaza geçirdi. Mustafa Koç’un dümeninde olduğu 8 metrelik motoryat, büyük gemilerin bağlandığı Çırağan Sarayı açığındaki dev şamandıraya hızla çarptı. Su almaya başlayan yattaki 5 kişi Sahil Güvenlik botuyla kurtarıldı.

1.5 SAAT AMELİYAT EDİLDİ

Kazada bacağı kırılan Mustafa Koç, Amerikan Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaptan ve Mustafa Koç’un korumaları da kazada hafif yaralandı. Hasarlı tekne Koç Holding’in işlettiği Kalamış Yat Limanı’na çekildi. Mustafa Koç kırılan bacağı için dün Amerikan Hastanesi’nde 1.5 saatlik ameliyat geçirdi. Mustafa Koç’un kardeşi Ali Koç, kazayla ilgili olarak dün hastane önünde açıklama yaptı.

Haberin Devamı

‘40 YILDIR KENDİSİ KULLANIYOR’

Ali Koç, “Ağabeyim 40 yıldır teknesini kendisi kullanır. Boğaz’daki şamandıralara ikaz ışığı takılması için geçmişte yetkililere başvurduk. Bu dev ve siyah şamandıraların gece görülmesi çok zor. Ya fosforlu bir boya ile beyaza boyanması ya da aydınlatılması gerekir” dedi. Mustafa Koç’u ziyaret eden Galatasaray’ın eski Başkanı Faruk Süren “40 sene önce baba Rahmi Koç da aynı şekilde deniz kazası geçirmişti” diye konuştu.