Gündem İsim soy isim değişikliği e-devlet üzerinden nasıl yapılır? e-devlet ad soyad değişikliği sayfası

İsim soy isim değişikliği e-devlet üzerinden nasıl yapılır? e-devlet ad soyad değişikliği sayfası

Paylaş
İsim soy isim değişikliği e-devlet üzerinden nasıl yapılır? e-devlet ad soyad değişikliği sayfası

İsim soy sim değişikliği 24 Aralık tarihine kadar yapılabilecek. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sosyal medya paylaşımında genel ahlaka uygun olmayan, gülünç olarak değerlendirilen, yazım ve imla hatası olan isimlerin değişikliği için başvurular e-devlet üzerinden ve nüfus müdürlüklerine gidilerek yapılabilecek. Peki, İsim soy isim değişikliği e-devlet üzerinden nasıl yapılır? İşte e-devlet ad soyad değişikliği sayfası ve ayrıntılar…

İsim soy isim değişikliği için yapmak isteyenler için son başvuru tarihi 24 Ağustos olarak açıklandı. Ad soyad değişikliğinde bulunan vatandaşlar e-devlet üzerinden yapacakları başvuru ile evlerinden çıkmadan isim değişikliği işlemlerini halledebilecek. İşte e-devlet ad soyad değişikliği sayfası ve adım adım isim soy isim değişikliği işlemlerinin tarifi…

Haberin Devamı

İSİM SOY İSİM DEĞİŞİKLİĞİ E-DEVLET ÜZERİNDEN NASIL YAPILIR?

Ahlaka uygun olmayan, gülünç olarak değerlendirilen, yazım ve imla hatası olan isim ve soy isimlere sahip kişiler, e-devlet üzerinden değişiklik için başvuruda bulunabilecekler.

Bunun için ilk olarak T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile e-devlet’e giriş yapın.

Ana sayfada yer alan arama bölümüne “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü” yazın ve arama yapın.

Açılan sayfada yedinci sırada bulunan “İl/İlçe İdare Kurulu Kararı ile Ad veya Soyadı Düzeltilmesine İlişkin Başvuruların Alınması” yazan yere tıklayın.

Burada sağ üstte yer alan “Yeni Başvuru” seçeneğine tıklayın.

 

 

Sonrasında önünüze çıkacak sayfada sizden istenilen bilgileri girerek sadece bir iki dakika içerisinde ad-soyad değişikliği başvurusunu tamamlamış olacaksınız.

Haberin Devamı

Aşağıda verdiğimiz linke tıklayarak direkt olarak isim-soy isim değişikliği sayfasına ulaşabilirsiniz.

E-DEVLET AD SOYAD DEĞİŞİKLİĞİ SAYFASI İÇİN TIKLAYIN