Gündem İskeçe Müftüsü Ahmet Mete hayatını kaybetti, Erdoğan'dan taziye mesajı

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete hayatını kaybetti, Erdoğan'dan taziye mesajı

Paylaş
İskeçe Müftüsü Ahmet Mete hayatını kaybetti, Erdoğan'dan taziye mesajı

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete 57 yaşında hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından taziye mesajı yayınladı.

Bir süredir kanser tedavisi gören İskeçe Müftüsü Ahmet Mete'nin 57 yaşında hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından taziye mesajı yayınladı.

Haberin Devamı

Batı Trakya'da Türk azınlığın ileri gelenlerinden ve bir süredir kanser tedavisi gören İskeçe Müftüsü Ahmet Mete'nin sabah 07.15 sıralarında hayatını kaybetti.

 Müftülükten yapılan açıklamada, Mete'nin yarın ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından İskeçe Aşağı Mahalle Mezarlığı’na defnedileceği belirtildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ALLAH'TAN RAHMET NİYAZ EDİYORUM

Sosyal medya hesabından Ahmet Mete için taziye mesajı yayınlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete Hocaefendi’ye Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Merhum hocamızın ailesine, sevenlerine ve Batı Trakya’da yaşayan tüm kardeşlerime başsağlığı dileklerimi iletiyorum." dedi.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP: BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da taziye mesajında, "Batı Trakya davasının yılmaz savunucusu, hepimizin gönlünde ayrı bir yeri olan; İskeçe Seçilmiş Müftüsü kıymetli dostum Ahmet Mete'nin vefatını büyük bir teessürle öğrendim. Kendisine Cenab-ı Hak'tan rahmet, ailesine ve Batı Trakya'ya başsağlığı diliyorum." ifadelerine yer verdi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ömrünü Batı Trakya Azınlığının haklı mücadelesine vakfeden İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’ye Allah’tan rahmet, kıymetli ailesine ve tüm soydaşlarımıza sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaptığı hizmetler her zaman hayırla anılacak. Mekanı cennet, makamı ali olsun” ifadelerini kullandı.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ'TAN TAZİYE

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sosyal medya hesaplarından yayımladığı mesajında, şunları söyledi;

"Milli ve manevi değerlerimizin yaşatılması ve Türkiye muhabbetinin genç nesillere aktarılması için verdiği mücadeleye yakinen şahit olduğum İskeçe Müftüsü Ahmet Mete hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine ve Batı Trakya'daki Müslüman Türk kardeşlerimize sabır ve başsağlığı diliyorum."

AHMET METE KİMDİR?

1965 yılında İskeçe'de dünyaya gelen Ahmet Mete, Türkiye'de İstanbul Gaziosmanpaşa Bekir Sami Dede ilkokulunu, Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesini bitirdi. Bir dönem Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde eğitim gördükten sonra Suudi Arabistan'daki Medine İslam Üniversitesi’nin Dava Fakültesine kaydını yaptıran Ahmet Mete, 1991 yılında mezun oldu. Yüksek öğrenimini Suudi Arabistan'da tamamlamasından sonra Batı Trakya'ya dönerek İskeçe Müftülüğü çatısı altında Vaizlik ve Kur’an Kursu öğretmenliği görevlerinde bulunan Mete, 2000-2007 yılları arasında kendi köyü olan Yassıören'de imamlık görevinde bulundu. 2007 yılında İskeçe Müftüsü seçilen Ahmet Mete, vefatına kadar geçen 15 yıl süresince bu görevde kaldı.

Haberin Devamı