Gündem 'İsrail artık bebek katili'

'İsrail artık bebek katili'

Paylaş
'İsrail artık bebek katili'

Suudi Arabistan'dan dönüşte uçakta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Ülke yönetimleri emperyalist çıkarları doğrultusunda İsrail yönetimiyle kucaklaşma yarışına girse de toplumların nezdinde İsrail artık bebek katili bir ülkedir” dedi.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi’nden dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Bizi öyle bir yere getirmek istiyorlar ki ‘Hamas terör örgütüdür’ diyelim istiyorlar. Hayır arkadaş, terör örgütü değildir. Tam aksine vatanları için savaşan insanlardır” dedi. ABD basınında yer alan ‘ABD Başkanı Joe Biden krizin çözümü için Erdoğan’ı aramalıydı’ haberleriyle ilgili Erdoğan, “Benim Biden’ı aramam şık olmaz. Orta Doğu’da, Doğu Akdeniz’de, bölgemizde kilit ülke konumunda olduğumuzu sadece biz söylemiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘NETANYAHU GİDİCİSİN GİDİCİ'

Erdoğan “Ülke yönetimleri emperyalist çıkarları doğrultusunda İsrail yönetimiyle kucaklaşma yarışına girse de toplumların nezdinde İsrail artık bebek katili bir ülkedir” dedi. Ardından İstanbul Arnavutköy’deki Darülaceze Sosyal Yaşam Şehri Açılış Töreni’nde konuşan Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya seslenerek “Netanyahu şu an senin iyi günlerin. Seni daha farklı günler bekliyor. Niye? O 3 yaşında, 5 yaşında kefene sarılmış bebeler, şehit yavruların cesedini koklayarak onları mezara götüren anneler. Bunların ahı seni iflah ettirmez. Netanyahu, şunu bil, gidicisin, gidici” ifadelerini kullandı.

‘İKİSİYLE DE GÖRÜŞÜRÜM’

Son günlerde yaşanan yargı kriziyle ilgili açıklamada bulunan Erdoğan “130 bin bireysel başvuru var. Demek ki Anayasa Mahkemesi’nin çalışmalarını hızlandırma hedefini sağlamamış. Buradaki kavganın tarafı olacak halim yok. Ama işin hakemliğine gelince, bu hakemliği yapmada bize görev düşebilir. O da bize yine Anayasa’nın yüklediği bir görevdir Cumhurbaşkanı olarak. Temennimiz odur ki tabii böyle bir gerilim olmasaydı. İki yargı kurumunun başkanlarıyla görüşme konusuna gelirsek. Gerekirse her ikisiyle de görüşürüm. Yargıtay Başkanı’yla zaten görüştük. Anayasa Mahkemesi Başkanı’yla da gerekmesi halinde görüşürüz” diye konuştu.

Haberin Devamı