Gündem İsrail işgalci terörist

İsrail işgalci terörist

Paylaş
İsrail işgalci terörist

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail’in Batı Şeria’daki zulmü hakkında “Bunlar için ‘yerleşimci’ tabirini terk edip ‘işgalci terörist’ tanımlamasını yaygınlaştırabiliriz. Bunlar işgalci, bunlar zalim. Ortada çok büyük bir terör vakası var. Bu bir devlet terörüdür” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri’nde düzenlenen Dünya İklim Eylemi Zirvesi’nden dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan “Şu ana kadar Gazze’deki İsrail saldırılarının sona ermesi ve kalıcı ateşkesin sağlanması için nasıl her mahfilde çabamızı gösterdiysek, bundan sonra da yine aynı istikamette bu gayretleri göstermeye devam edeceğiz. Bir barış fırsatı yakalanmıştı ve bu fırsatı maalesef İsrail’in uzlaşmaz yaklaşımıyla şimdilik kaybettik. İnşallah tekrar beklediğimiz kalıcı barış fırsatını yakalarız. Barışın peşini bırakmayacağız” dedi.

Haberin Devamı

‘SUSKUN DURAMAYIZ’

Batı Şeria’da yaşanan İsrail zulmüne de değinen Erdoğan “İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesinde hatırlarsanız bu işgalci yerleşimciler ‘terörist’ olarak ilk defa kayıt altına alındı. Batılıların savunamadığı tek şey; yerleşimcilerin işledikleri cinayetler. Bunlar için ‘yerleşimci’ tabirini terk edip ‘işgalci terörist’ tanımlamasını yaygınlaştırarak işe başlayabiliriz. Bunlar işgalci, bunlar zalim. Ortada çok büyük bir terör vakası var. Bu bir devlet terörüdür. Bu devlet terörü karşısında da suskun duramayız. Hamas’ı kim ne derse desin, bir terör örgütü olarak asla kabul edemem. Böyle de tasvir edemem” diye konuştu.

‘ŞİMDİ KONUŞULMAZ’

“Yerel seçimlerde İstanbul’u yeniden kazanacak aday konusunda kafanızda herhangi bir profil şekillendi mi? Kabinenizden herhangi bir feragat söz konusu olur mu?” sorusuna Erdoğan “Ne olur ne olmaz, şimdi konuşulmaz. İstanbul’da da, Ankara’da da parti teşkilatımın içerisinde görevli olan arkadaşlarım çalışmalarını yürütüyorlar. Çalışmaları belli bir noktaya getirdikten, müracaat süreleri bittikten sonra biz de açıklamamızı yaparız. Şu an itibariyle bu tür açıklamayı yapmamız asla doğru olmaz. Bırakalım çalışmalar devam etsin” yanıtını verdi.

Haberin Devamı