Gündem'İsrail terör devletidir'

'İsrail terör devletidir'

Paylaş
'İsrail terör devletidir'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze’ye saldırılarını sürdüren İsrail için “Gönlüm ferah, açık olarak diyorum ki; İsrail bir terör devletidir” dedi. Erdoğan “Ey İsrail, sende atom bombası var, bununla tehdit ediyorsun. Bunları biliyoruz ve artık ecelin geliyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün AK Parti grup toplantısında konuştu. Gazze’de yaşananlara değinen Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya seslenerek, “Sende atom bombası var mı, yok mu? Sıkıysa açıkla; ama açıklayamaz” dedi. Erdoğan, “Ey İsrail, sende atom bombası, nükleer bomba var ve bununla tehdit ediyorsun. Bunları biz biliyoruz ve artık ecelin geliyor. İstediğin kadar nükleer bombaya sahip ol, neye sahip olursan ol, gidicisin” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘HAMAS SİYASİ PARTİ’

İsrail Hükümeti’nin, ABD ve Batı’nın desteği ile Gazze’de 40 gündür katliamı sürdürdüğünü belirten Erdoğan şunları söyledi: “Evlerini terk etmeye zorladığı sivilleri, yolda kasıtlı olarak bombalayan bir canilikle, kelimenin tam anlamıyla bir devlet terörü estiriyor. Gönlüm ferah, açık olarak diyorum ki; ’İsrail bir terör devletidir.” Erdoğan, “Hamas, Filistin’de seçimi kazanan bir siyasi parti. Halen benim ülkemde bile Hamas’ın siyasi parti olduğunu bilmeyen, anlamayanlar var” dedi.

‘ÜZERİME DÜŞEN NEYSE YAPARIM’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüksek yargıdaki krize ilişkin, “Yargıtay üzerine düşen görevi yapıyor. Anayasa Mahkemesi (AYM) üzerine düşen görevi yapıyor. Benim üzerime düşen görev neyse bana bu iş geldiğinde gereğini yaparım” dedi. ‘AYM’ye bireysel başvuru’ konusundaki soruyu yanıtlayan Erdoğan, “Bireysel başvuruyu azaltacak diye adımlar atıldı. Demek ki beklenen netice alınamadı. Bunun üzerinde Anayasa Mahkemesi çalışıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘İSVEÇ NE YAPIYOR TAKİP EDİYORUZ’

İsveç’in NATO üyeliği konusu Dışişleri Komisyonu’na sevk edilmişti. Konunun bugün komisyonda görüşüleceğini hatırlatan bir gazetecinin “İsveç’in NATO üyeliğinde takdir Meclis’in dediniz. İsveç’ten halen terörle mücadele konusunda somut adım göremedik” şeklindeki sözlerine “Şu anda bizimki komisyonda. İsveç ne yapıyor ne ediyor onu da takip ediyoruz” karşılığını verdi.