Gündem İstanbul Arel Üniversitesi 32 akademik personel alıyor! Başvurular nasıl yapılır?

İstanbul Arel Üniversitesi 32 akademik personel alıyor! Başvurular nasıl yapılır?

Paylaş
İstanbul Arel Üniversitesi 32 akademik personel alıyor! Başvurular nasıl yapılır?

İstanbul Arel Üniversitesi 32 akademik personel alıyor ve ilan bugün yayınlandı. Başvuruların son günü ise 21 Mart 2019... Peki, İstanbul Arel Üniversitesi akademik personel başvuruları nasıl yapılır?

İstanbul Arel Üniversitesi, fakülte/yüksekokul bölümlerine 2547 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerine göre öğretim elemanları alacak. 32 akademik personel için başvurular bugün başladı ve 21 Mart tarihinde son bulacak. Şimdi adaylar "İstanbul Arel Üniversitesi 32 akademik personel alımı başvuruları nasıl yapılır?" sorusunu yöneltiyor.

Haberin Devamı

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

2547 Sayılı Kanunun ilgili maddeleri ve 09/11/2018 tarih ve 30590 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” hükümleri uyarınca ve ilandaki "Aranan Nitelikler" başlığı altında yer alan koşulları sağlayan öğretim elemanlarından;

BAŞVURU DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Profesör kadrolarına başvuracak adaylar; başvuruda bulunacakları müracaat dilekçelerine, YÖK formatında özgeçmişlerini, 1 adet fotoğraflarını, nüfus cüzdan suretlerini, onaylı öğrenim belgeleri (lisans, yüksek lisans, doktora, doçentlik belgesi) ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 6 adet dosyayı ekleyerek Personel Daire Başkanlığı'na başvuracaklardır.

Haberin Devamı

Doçent kadrolarına başvuracak adaylar; başvuruda bulunacakları müracaat dilekçelerine, YÖK formatında özgeçmişlerini, 1 adet fotoğraflarını, nüfus cüzdan suretlerini, onaylı öğrenim belgeleri (lisans, yüksek lisans, doktora, doçentlik) ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 adet dosyayı ekleyerek Personel Daire Başkanlığı'na başvuracaklardır.

Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına başvuracak adaylar; başvuruda bulunacakları müracaat dilekçelerine (kadronun ilan edildiği fakülte/yüksekokula hitaben yazılacaktır), YÖK formatında özgeçmişleri,1 adet fotoğraflarını, nüfus cüzdan suretlerini, onaylı öğrenim belgelerini (lisans, yüksek lisans, doktora) ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 adet dosyayı ekleyerek aşağıda adresi belirtilen Fakülte Sekreterliğine başvuracaklardır.

Araştırma Görevlisi kadrolarına başvuracak adaylar; başvuruda bulunacakları Fakülte/Yüksekokula hitaben yazacakları dilekçelerini de ekleyerek, istenen belgelerle birlikte dosyalarını, aşağıda belirtilen adreslere teslim edeceklerdir.

Araştırma Görevlisi Başvurularında İstenen Belgeler;

- Başvurdukları bölüm adı, ilan tarihi, yazışma adreslerini ve telefon numaralarını belirten dilekçe, (Dilekçeler başvuru yapılan Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu Dekanlığına/ Müdürlüğüne hitaben yazılacaktır)

Haberin Devamı

- Özgeçmiş, (YÖK Formatında)

- ALES belgesi,

- Yabancı dil sınav belgesi,

- Onaylı lisans, yükseklisans diplomaları ve varsa doktora öğrenci belgeleri,

- Onaylı lisans Transkripti,

- Nüfus cüzdanı fotokopisi,

- 1 Adet vesikalık fotoğraf,

- Varsa ilgili alanda bilimsel çalışmalarını kapsayan dosya.

ÖNEMLİ NOTLAR

- Yurtdışından alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.

- Ön değerlendirme ve Değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyet notunun hesaplanmasında kullanılacak 4’lük ve 5'lik not sisteminin 100’lük not sistemine eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulu Kararıyla belirlenir.