Gündem İstanbul Beyoğlu'nda toprak kayması! Boşaltılan bina çöktü

İstanbul Beyoğlu'nda toprak kayması! Boşaltılan bina çöktü

Paylaş
İstanbul Beyoğlu'nda toprak kayması! Boşaltılan bina çöktü

İstanbul Beyoğlu Sütlüce'de toprak kayması sonucu bir bina çöktü. Olay yerine çok sayıda ekip gönderildi. Yol trafiğe kapatıldı. Olay yerine gelip açıklama yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "1994'te yapılmış ruhsatı iskanı olmayan bir bina. Kaçak bir bina. Gelişmeleri birlikte izliyoruz şu anda yapacak bir şey yok" dedi.

Alınan bilgiye göre, Sütlüce Fuadiye Sokak’taki 4 katlı bir apartmanın altında toprak kayması meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Haberin Devamı

Cadde de iki taraflı olarak yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Toprak kaymasının devam ettiği gözlenirken, bir süre sonra bina tamamen çöktü

İşte Sütlüce'deki binanın çökme anı:

Binanın sahibi Emin Ertürk, "Otel inşaatı yapılıyordu. Çalışmalar sırasında binada çatlaklar oldu. Uyardık ancak devam ettiler" dedi.

Binanın tamamen tahliye ettiklerine sevinen Ertürk, "Mal önemli değil, herkesin tahliye edilmesine mutluyuz" diye konuştu.

İstanbul Beyoğlunda toprak kayması Boşaltılan bina çöktü

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan olay yerine geldi. Demircan yetkililerden bilgi alıyor.

BELEDİYE BAŞKANI DEMİRCAN: ŞU AN YAPACAK BİR ŞEY YOK

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan açıklama yaptı. Demircan şunları söyledi:

Gördüğümüz binalar 1994'te yapılmış ruhsatı iskanı olmayan bir bina. İstinat duvarının yıkılmasından sonra büyük bir tehlike yaşanıyor. Belediyemiz müdahale etti. 3 bina boşaltıldı. Elektrik su ve doğalgaz kesildi. Hayati tehlike yok. Gelişmeleri birlikte izliyoruz şu anda yapacak bir şey yok. Süreci birlikte izliyoruz. Kaçak yapı. Şu anı hasarsız atlatmak için bekliyoruz.

Haberin Devamı