Gündem İstanbul bu akşam böyle olacak

İstanbul bu akşam böyle olacak

Paylaş
İstanbul bu akşam böyle olacak

17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu süreci, bu kez sokaklara yansıyor. Bu akşam, İstanbul'da iki ayrı noktada iki farklı organizasyon yapılacak. Polis, basın açıklaması adı altında gerçekleştirilecek Taksim'deki protestoya izinsiz olduğu gerekçesiyle müsaade etmeyeceğini açıkladı

Taksim Dayanışması'nın davetiyle, Gezi olayları sonrası, polisin meydanı gösterilere yasakladığı Taksim’de saat 19.00’dan itibaren 'Hükümet İstifa'ya çağırılacak. Sakarya’daki programını tamamlayıp İstanbul’a dönecek olan Başbakan Erdoğan’a destek için ise AK Partililer saat 17.00’de havalimanına akın edecek.

Haberin Devamı

Polis, basın açıklaması adı altında gerçekleştirilecek olan Taksim’deki protestoya izinsiz olduğu gerekçesiyle müsaade etmeyeceğini açıkladı.

Taksim Dayanışması, Twitter hesabından yayınladığı çağrıda şöyle dedi:

“Basına ve Kamuoyuna,

Yağmaya, soyguna, talana, şiddete karşı dayanışmaya devam… Bugün başta İstanbul olmak üzere bütün kentlerimizde, mahallelerini, kentlerini, meydanlarını, kıyılarını, ağaçlarını, ormanlarını, geleceklerini, değerlerini, kültürlerini kimliklerini, insanca yaşam onurunu, meslek ve bilim ilkelerini, kısacası yaşam ve yaşam alanlarını savunurken akıl almaz, vicdana sığmaz polis şiddeti ile canlarını yitiren tüm arkadaşlarımızın, yaralanan, kalıcı sakatlık yaşayan tüm yurttaşlarımızın vebalini taşıyanlar, bu rezil soygun, rüşvet ve yağma düzeninin devamından medet umanlardır. Bu vebali taşıyanların tümü ve onlara arka çıkanlar hesap verene kadar dayanışmamızdan ve haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.

Haberin Devamı

Bu kararlığımızı bir kez daha göstermek, dayanışmamızın asıl hedefi olan yağma, talan, şiddet ve soyguna son demek ve basın açıklamamızı yapmak için 27 Aralık Cuma günü saat 19.00 da Taksim’deyiz!”