Gündem İstanbul dahil 13 kente uyarı! Meteoroloji duyurdu! Kuvvetli yağmur...

İstanbul dahil 13 kente uyarı! Meteoroloji duyurdu! Kuvvetli yağmur...

Paylaş
İstanbul dahil 13 kente uyarı! Meteoroloji duyurdu! Kuvvetli yağmur...

Meteoroloji 17 Nisan Pazar günü hava durumu uyarısında İstanbul’un da aralarında olduğu 13 kent için sarı kodlu uyarı verdi. Kuvvetli yağmur geliyor. Afrika üzerinden Türkiye'ye gelen toz taşınımı etkisini gösterecek. Sıcaklıklar düşüyor. İşte Meteoroloji'nin uyarısına göre bazı illerde beklenen hava durumu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bir son dakika uyarısında bulundu. Trakya ve Marmara dahil 13 kent için sarı kodlu uyarı yapıldı. Afrika üzerinden Türkiye'ye gelen toz taşınımı batı ve iç kesimlerde bugün etkisini gösterecek. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’de saat verip uyarılarda bulunarak bu gece ve yarın için İstanbulluları uyardı.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre:

Ülkemizin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz (Sinop hariç) ile Antalya'nın batı ilçelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara'nın batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerde pus ve yer yer sis, doğu kesimlerde buzlanma don olayı bekleniyor. Ülkemizin batı ve iç kesimlerine Afrika üzerinden toz taşınımı beklenmektedir. Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde 2 ila 4 derece artacağı ve Ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli, Marmara ile Güneydoğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ile batı Akdeniz'in batısında kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

HAVA DURUMU UYARILARI

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Marmara'nın batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ulaşımda aksamlar, sel, su baskını gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da kar örtüsü bulunan eğimli ve dik yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Ülkemizin batı ve iç kesimlerine Afrika üzerinden toz taşınımı beklendiğinden görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, yağış alan bölgelerde çamur şeklinde yağış, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İSTANBUL DAHİL 13 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 Nisan Pazar günü İstanbul’un da aralarında olduğu 13 kent için sarı kodlu uyarı verildi. “Afyonkarahisar, Antalya, Balıkesir, Burdur, Çanakkale, Denizli, Edirne, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Muğla, Tekirdağ”

Haberin Devamı

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Yarın Trakya Çanakkale Balıkesir’in batı ve kuzeyinde kuvvetli yağmur ve su baskını riski var. Bu haftayı Türkiye yağmurlu. İç kesimlerde öğlen başlayan "Kırkikindi" yağmurları gök gürültülü yıldırımlı olur. Sıcaklıklar yarın 5-6 derece düşecek ancak perşembe günü ısınacak” dedi.

Prof. Dr. Şen, “Bugün yağmur sabah saatlerinde Kuzey Ege ve Marmara’nın güneyinde başlayacak. Öğlen saatlerinde (12:00 civarı) Trakya ve İstanbul’da başlayacak. Akşam saatlerinde Edirne Kırklareli Tekirdağ ve İstanbul da kuvvetlenecek. Bu gece ve yarın İstanbul’da su baskını riski var dikkat” dedi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak yağışlı 22

Haberin Devamı

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor 15

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 20

Adana: Az bulutlu 29

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, iç ve batı kesimleri yerel olmak üzere sağanak yağışlı 23

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 22

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 18

Erzurum: Parçalı bulutlu 16

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 25