Gündem İstanbul Gayrettepe'de 16 katlı binada yangın faciası! Ölü sayısı artıyor

İstanbul Gayrettepe'de 16 katlı binada yangın faciası! Ölü sayısı artıyor

Paylaş
İstanbul Gayrettepe'de 16 katlı binada yangın faciası! Ölü sayısı artıyor

İstanbul Gayrettepe'deki 16 katlı bir binanın en alt katında yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangında 16 kişi hayatını kaybetti. 'Yangının çıkış sebebi belli değil' diyen İstanbul Valisi Davut Gül, hayatını kaybedenlerin işçiler olduğunu söyledi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.Yangın faciasında 5 gözaltı kararı var. 3 Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangınla ilgili İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı telefonla arayarak bilgi aldı. Ölü sayısı artıyor. İşte son gelişmeler.

Olay Beşiktaş Gayrettepe'de Yıldız Posta Caddesi Esentepe Mahallesi Gönenoğlu Sokak'ta saat 13.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Ramazan dolayısıyla kapalı olan 16 katlı binanın en alt katında bulunan Masquerade adlı gece kulübünde tadilat yapıldığı sırada sahnenin yanında bir patlama oldu.

Haberin Devamı

Patlamanın ardından gece kulübünde yangın çıktı. Yangının büyümesiyle kulüpte ve bina dumanla doldu. O sırada kulüpte ve binada bulunanlar içeride mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangında 16 kişi hayatını kaybederken, 7'si ağır 8 kişi yaralandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ERDOĞAN, OLAYLA İLGİLİ BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Gayrettepe'de 12 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı telefonla arayarak bilgi aldı

TADİLAT İÇİN ÇALIŞANLAR HAYATINI KAYBETTİ

Beşiktaş Gayrettepe’deki gece kulübünde çıkan yangın ile ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Davut Gül, "Binanın altında diskotek olarak kullanılan bir mekan. Tadilat yapılıyormuş. Tadilat dolayısıyla da çalışanlar hayatını kaybetti ve yaralandı." dedi.

Haberin Devamı

Beşiktaş Gayrettepe’de 16 katlı binanın gece kulübü olarak kullanılan giriş katında çıkan yangından toplam 23 kişi etkilenirken hayatını kaybedenlerin sayısı 10'a yükseldi. İstanbul Valisi Davut Gül, olay yerine giderek yetkililerden bilgi aldı. Yangınla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Gül, "Hepimizin başı sağ olsun. Olayda toplam 23 kişi etkilendi. Maalesef hayatını kaybeden 8 kişi var. 15 kişi de yaralı. 15 kişi içinde 6 kişi biraz daha ağır yaralı. Kimlikleri henüz belli değil. Kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Yangının çıkış sebebi belli değil. Binanın altında diskotek olarak kullanılan bir mekan. Tadilat yapılıyormuş. Tadilat dolayısıyla da çalışanlar hayatını kaybetti ve yaralandı. Olay yerinde polis sağlık ve itfaiye ekiplerimiz ilk andan itibaren müdahale ettiler. Yaralıların tedavileri, hastanelerimizde devam ediyor. Bu gece kulübünün 1987'de aldığı bir ruhsat var. 2018 yılında da ruhsat yenilenmiş." dedi.

İstanbul'da yangın faciası! Ölü sayısı artıyor İstanbul Gayrettepe'deki 16 katlı bir binanın en alt katında yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangında can kaybı artıyor.

BAKAN YERLİKAYA: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gayrettepe'deki yangına ilişkin açıklama yaptı.

Yerlikaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

İstanbul Beşiktaş Gayrettepe’de meydana gelen yangınla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Konuyla ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı

İMAMOĞLU'NDNA OLAY YERİNDE AÇIKLAMA

Olay yerinde incelemede bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yangına ilişkin detayları paylaştı. İmamoğlu, "Binanın altında gece kulübü olarak işletilen mekanda tadilat işleminin yapıldığı bilgisi var. 24 insanımıza erişildi. 15 kişi ne yazık ki hayatını kaybetti. " dedi.