Gündem İstanbul için sarı kodlu uyarı! Meteoroloji Avrupa Yakası için saat verdi

İstanbul için sarı kodlu uyarı! Meteoroloji Avrupa Yakası için saat verdi

Paylaş
İstanbul için sarı kodlu uyarı! Meteoroloji Avrupa Yakası için saat verdi

Meteoroloji'den İstanbul için son dakika uyarısı geldi. Sarı kodlu uyarıda saat verilerek vatandaşların şiddetli yağışa karşı vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması istendi.

Meteoroloji'den yeni peş peşe hava durumu açıklaması geldi. Rapora göre, o illerde gök gürültülü yağış bekleniyor.

Haberin Devamı

Bu gece saatlerinden itibaren Kocaeli, Bolu, Karabük ve Kastamonu’da kuvvetli (21-50 kg/m2), Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu’nun kuzeybatısında yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bugün akşam saatlerinden sonra Giresun çevreleri ile Trabzon’un batısında kuvvetli (21-50 kg/m2), Trabzon’un iç ve doğusu ile, Rize ve Artvin’de yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Bugün akşam saatlerine kadar Tekirdağ'ın merkez, Çorlu, Marmara Ereğlisi, Ergene, Şarköy, Malkara, Hayrabolu ve Muratlı ilçeleri ile Çanakkale'nin merkez, Gelibolu, Eceabat, Lapseki, Biga, Çan ve Bayramiç ilçelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İSTANBUL'A SARI UYARI

Meteoroloji'den yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi:

Yapılan son değerlendirmelere ve meteoroloji radarından alınan bilgilere göre, saat 19:00 TSİ'ye kadar İstanbul Avrupa yakasında yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.