Gündem İstanbul’a kar ne zaman yağacak? La nina kışı ne zaman başlayacak, hava sıcaklığı ne kadar olacak?

İstanbul’a kar ne zaman yağacak? La nina kışı ne zaman başlayacak, hava sıcaklığı ne kadar olacak?

Paylaş
İstanbul’a kar ne zaman yağacak? La nina kışı ne zaman başlayacak, hava sıcaklığı ne kadar olacak?

İstanbul’a ne zaman kar yağacağına dair açıklama geldi. Pastırma yazının yaşandığı şu günlerde hava sıcaklıkları bahar havasına benzerken yayınlanan hava durumu raporları havanın günden güne soğuyacağını gösteriyor. Diğer yandan Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt İstanbul’a ne zaman kar yağacağına dair tarih verdi…

Kasım ayının ilk haftası geride kalırken, hava sıcaklıklarındaki değişiklik de herkesin dikkatini çekiyor. Pastırma yanının etkisiyle ülke geneline hafta sonundan itibaren sıcak hava etkisini gösterdi. Sıcaklığın bahar havasını andırmasıyla milyonlar kendini dışarı attı. Ancak uzmanlardan uyarı geldi. Bu sıcaklıklar çok uzun sürmeyecek ve önümüzdeki hafta itibariyle hava sıcaklıkları Sibirya’dan gelen soğuk ve yağışlı hava sistemi ile mevsim normallerinin de altına düşecek.

Haberin Devamı

İSTANBUL’A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt tarafından yapılan açıklamaya göre,

Özellikle 28-29 Kasım gibi yeniden soğuk ve yağışlı bir sistem bekleniyor. Asıl soğuk havalar ise ilk olarak 10-15 Aralık arasında yaşanacak.  

20 Aralık’tan sonra özellikle yılbaşından sonra ise 2022-2023 La nina kışı tam olarak etkisini yansıtmaya başlayacak. Bu kapsamda ocak ayında da çok ciddi anlamda yoğun ve etkili kar yağışları beklentisi hakim. Bu yoğun kar yağışı en fazla Marmara bölgesini etkileyecek. İstanbul, Bursa, Bolu, Kocaeli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir gibi yerler kar yağışından etkilenecek.

HAVALAR NE ZAMAN SOĞUYACAK?

Kasım ayının 14’ü veya 15’i gibi Sibirya dan soğuk ve yağışlı sistemin gelmesini beklediklerini dile getiren Dr. Bozyurt “Sibirya’dan gelen soğuk ve yağmurlu sistem Türkiye’de gerçekleşecek hava sıcaklıklarını mevsim normallerinin altına düşürecek.” Dedi. Bozyurt açıklamasına şu şekilde devam etti:

Haberin Devamı

“Kuzey ve iç kesimlerde yaklaşık hava sıcaklığı 8 ile 10 derece arası düşecek. Ama aynı zamanda yılın ilk kar yağışları şehir merkezlerinde gerçekleşecek.

Bunun yanında iç Ege de Göller bölgesinde ve İç Anadolu’nun pek çok bölgesinde yılın ilk kar yağışları gerçekleşecek. Bu soğuk ve yağışlı sistem aşağı yukarı 1 hafta kadar sürecek. Özellikle 14 ila 24 Kasım arasında yurdun kuzey ve iç kesimlerinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında seyredecek. İç kesimlerde özellikleri geceleri yer yer don olayları bekleneceğinden ilgililerin tedbirli olmaları gerekmektedir."