Gündem İstanbul'a yeni hava durumu uyarısı! Meteoroloji ve AKOM peş peşe duyurdu

İstanbul'a yeni hava durumu uyarısı! Meteoroloji ve AKOM peş peşe duyurdu

Paylaş
İstanbul'a yeni hava durumu uyarısı! Meteoroloji ve AKOM peş peşe duyurdu

Meteoroloji ve Valilik'ten İstanbul için peş peşe uyarı geldi. Dikkat saatler kaldı. İşte sağanak yağış konusunda AKOM ve İstanbul Valiliği’nden gelen uyarılar.

Meteoroloji Genel Müdürlüğün, yarın sabah ilk saatlerden itibaren batı bölgelerde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Marmara bölgesinde İstanbul dahil Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, Bursa ile Kıyı Ege’de İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklen sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunası gerektiği konusunda uyard

Haberin Devamı

Meteoroloji’den bir diğer uyarı ise Antalya’nın Doğusu için geldi. Antalya çevrelerinde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, yarın sabah saatlerinden itibaren doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-80 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN UYARI GELDİ

İstanbul Valiliği sosyal medya hesabından, Yarın (Pazartesi) sabah ilk saatlerden itibaren İstanbul'da görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” uyarısında bulundu.

13 KENTTE SARI ALARM

Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Yalova

AKOM UYARDI

AKOM tarafından sosyal medya hesabından, "11-12 Kasım Fırtına ve Yağış uyarısı" başlığıyla yapılan açıklama ise "İstanbul'da, lodos yönlü rüzgarın cumartesi öğle saatlerinden sonra şiddetini artıracağı, akşam saatlerinden itibaren ise kısa süreli hamlelerle 'kuvvetli fırtına şeklinde etkili olması bekleniyor. Beraberinde ise kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişi' yaşanacağı tahmin ediliyor. Fırtına ve yağışlı havanın, pazar günü sabah erken saatlerden sonra bölgemizi terk edeceği ön görülmektedir" denildi.

Haberin Devamı

BATI KARADENİZ’DE FIRTINA BEKLENİYOR

Batı Karadeniz’in doğusunda (Zonguldak-Sinop) rüzgarın yarın akşam saatlerinden sonra batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Salı günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.