Gündem İstanbul'da alçak slogan! Vatandaşların ihbarı sonrası ekipler harekete geçti

İstanbul'da alçak slogan! Vatandaşların ihbarı sonrası ekipler harekete geçti

Paylaş
İstanbul'da alçak slogan! Vatandaşların ihbarı sonrası ekipler harekete geçti

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK lehine slogan atanlara operasyon düzenlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü de operasyonun ayrıntılarını paylaştı.

Başakşehir Güvercintepe Mahallesi'nde, salı günü akşam saatlerinde toplanan bir grup, terör örgütü lehine slogan atarak yürüyüş yaptı.

Haberin Devamı

Grup yürüyüş yaparken çevredekiler, polise ihbarda bulundu. İhbar üzerine İstanbul emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, söz konusu bölgeye operasyon düzenledi.

Operasyonda, 4 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonun ardından ekipler aynı bölgede hava destekli huzur operasyonu düzenledi.

Uygulamalarda çeşitli suçlardan aranması bulunan 3 kişi ve 5 kaçak göçmen yakalandı. Şüpheliler, işlemleri için emniyete götürülürken kaçak göçmenler ise İl Göç İdaresi görevlilerine teslim edildi.

EMNİYET OPERASYONUN DETAYLARINI PAYLAŞTI

Operasyonun detaylarına ilişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden de açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Tem Şube Müdürlüğü görevlilerince, PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yapılan çalışmalarda; 29.08.2023 tarihi akşam saatlerinde bir grup tarafından, Başakşehir ilçesinde PKK/KCK terör örgütünü övücü/destekleyici slogan atıldığı ve pankart açıldığının belirlenmesi üzerine inceleme başlatılmıştır.

Haberin Devamı

İncelemede neticesinde; eylemi gerçekleştirdiği tespit edilen şahıslara yönelik yapılan operasyonda 4 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yapılan aramalarda; şahıslara ait dijital materyallere, yasaklı yayınlara, 1 adet ruhsatsız tüfeğe ve bu tüfeğe ait 29 adet fişeğe el konulmuştur.

Ayrıca İstanbul genelinde PKK/KCK terör örgütüne yakın şahısların bulunabilecekleri bölgelerde, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde hava destekli huzur operasyonu gerçekleştirilmiş, adli makamlarca çeşitli suçlardan aranması bulunan 3 şahıs ve 5 düzensiz göçmen yakalanmıştır.

Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahsılar tahkikat işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilmiş, düzensiz göçmenler ise İl Göç İdaresi görevlilerine teslim edilmiştir.