Gündem İstanbul'da Filistin için büyük buluşma... Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'i savaş suçlusu olarak dünyaya ilan edeceğiz

İstanbul'da Filistin için büyük buluşma... Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'i savaş suçlusu olarak dünyaya ilan edeceğiz

Paylaş
İstanbul'da Filistin için büyük buluşma... Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'i savaş suçlusu olarak dünyaya ilan edeceğiz

Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen Büyük Filistin mitinginde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in katliamına dikkat çekerek, "İsrail biz de seni savaş suçlusu olarak dünyaya ilan edeceğiz, bunun hazırlığı içerisindeyiz ve savaş suçlusu olarak İsrail'i dünyaya tanıtacağız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen Büyük Filistin mitinginde açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Sevgili İstanbullular, Sayın Devlet Bahçeli, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, saygı değer genel başkanlar, değerli kardeşlerim hepinizi en kalbi duygularımla, hürmetle muhabbetle selamlıyorum. Her birinize Filistin davasına sahip çıktığınız için şahsım milletim adına teşekkür ediyorum.

Bu toprakları bize vatan olarak bırakan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Coğrafyamızın semalarında bayrağımızın ilelebet dalgalanması için emek veren akıl ve alın teri döken herkese şükranlarımı sunuyorum.

"GAZZE İÇİN KIYAMDAYIZ"

Sizin bugün burada öyle büyük bir milletsiniz ki bunu farklı bir şekilde ortaya koydunuz. Öyle büyük bir millet ve devletiz ki ne gücümüz ne derdimiz ne mücadelemiz sadece kendi sınırlarımızda kaimdir. Yarın cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılının coşkusunu yaşarken bugün Gazze için yüreklerimizin yangınını cümle aleme haykıracağız. Tıpkı geçmişte Trakya'da, Balkanlar'da, Kafkaslar'da, Doğu Akdeniz kıyılarının her karışında, Orta Asya'nın, Güney Asya'nın, Afrika'nın dört bir yanında bir zamanlar biz de millet hem nasıl bir milletmişiz gelmişiz dünyaya millet, milliyet nedir öğretmişiz.

Haberin Devamı

Ufkumuzun uzandığı her yerde kalplerini ve gözlerini bize çevirmiş kardeşlerimizin derdi ile dertlendiğimiz yardım eli uzattığımız gerektiğinde sınırlarımızı açtığımız kardeşlerimize yaptığımız gibi Gazze için de bugün olduğu gibi kıyamdayız.

"ADANA NEYSE GAZZE DE OYDU"

'Netanyahu nasıl teröristse Hamas da terörist'miş. Yazıklar olsun. Hamas kimdir bihaber olan talihsizler var. Ve onlara ülkemde oy atanların da iyi düşünmesi lazım. Pek çok coğrafya için biz gözyaşı döktük. Ömrümüz boşuna geçmedi. Birileri Gazze'yi çok uzakta görüyor ve ne yazık ki bunu açıkça söylüyor. Bu ülke için Adana neyse Gazze'de oydu. Edirne neyse Üsküp'ün, Gaziantep neyse Halep'in o olduğu gibi. Nereden nereye geldik. Gazze vatan toprağının parçasıydı. Çanakkale şehitliğine yolunuz düştüğünde mezar taşlarının üstündeki yazılara bakın. Orada Gazzelilerin de yazdığını göreceksiniz.

Haberin Devamı

Hiç şüphe yok ki Türkiye büyük bir devlettir. Türkiye asla bitmeyecek büyük tehditlerin üzerinde olduğu bir ülkedir.

Hamas terör örgütü değil dedim ya, bundan İsrail çok büyük rahatsız oldu. Zaten başka bir şey beklemiyorduk. Bunu bildiğimiz için de açık ve net ifade ettik.

Kendi istiklalimizin ve istikbalimizin de müdahalesini yapıyoruz.

1947'de Gazze Filistin buralar neydi, şimdi ne? Ya İsrail sen buralara nasıl geldin. Sen bir işgalcisin, örgütsün. Batı sana borçlu ama Türkiye'nin sana borcu yok. Türkiye sana borçlu olmadığı için Erdoğan böyle konuşuyor. Onlar borçlu olduğu için size ziyarete geliyor.

Hatırlayın duvarlara 1453'ü yazanları unutmuyoruz değil mi? O çapulculara bu ülkeyi, bu kadar... Karşımızda son iki asırdır bizi siyasi, sosyal, ekonomik olarak dilim dilim doğrayanların kapanmamış hesapları var. Gevurun kılıcını çalanların hakikatleri ters yüz etmesine izin vermeyeceğiz. Sizler de görüyorsunuz dün Ukrayna-Rusya savaşında katledilen siviller için timsah gözyaşları dökenler, Gazze'de ölen çocuklar için sesleri çıkmıyor.

Haberin Devamı

Ey Batı size sesleniyorum. Siz yeniden bir Hilal-Haçlı mücadelesi mi estirmek istiyorsunuz? Bu millet ölmedi, dimdik ayakta. Libya'da Karadağ'da neysek bilesiniz ki Ortadoğu'da da oyuz.

İstanbul'da Filistin için büyük buluşma... Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'i savaş suçlusu olarak dünyaya ilan edeceğiz

BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ

Bundan sonra da bir gece ansızın gelebiliriz şiarıyla kendi çizdiğimiz yolda ilerlemeyi sürdüreceğiz. Biz milletimizi seviyoruz. Milletimizle fedai can etmeye hazırız. Çünkü tarihte nasıl destanlar yazdıysak, bu millet yeni destanlar yazmaya hazırdır.

KATLİAMIN SORUMLUSU BATI

Gençler dediğimizin kimler olduğunu biliyorsunuz değil mi? Batı'dan bahsediyorum. Gazze'deki katliamın en büyük sorumlusu bunlardır. Gazze'de yaşanan katliam topyekün Batı'nın eseridir.

KİRLİ TAKTİK DEŞİFRE OLDU

Çocuk katillerine verdikleri tam desteği gizlemeye çalışmaları ayrı bir komedi. Herkes biliyor ki İsrail bölgede günü geldiğinde feda edilebilecek bir piyondur. Batı kendi elini kirletmeden kimi zaman parayla kimi zaman fitneyle kimi zaman suçlarının üstünü örterek araç kullanmayı sever. Biz bunları iyi tanırız. Hiçbir oyunun sonsuza kadar sürmeyeceği gibi Batı'nın sinsi ve kirli taktiği de deşifre olmuştur.

Haberin Devamı

KİMLER OLDUĞUNU BİLİYORUZ

Biz Irak ve Suriye'nin kuzeyinde karşımıza çıkarılan teröristlerin gerisinde kimlerin olduğunu gayet iyi biliyoruz. PKK'nın, YPG'nin, FETÖ'nün arkasında kimler var? İsrail de var; paraysa para, silahsa silah... Biz Avrupa ve ABD yönetimlerinin kulislerinde ülkemiz aleyhinde çevrilen dolapları gayet iyi biliyoruz.

İSRAİL'İ SAVAŞ SUÇLUSU OLARAK İLAN EDECEĞİZ

İsrail biz de seni savaş suçlusu olarak dünyaya ilan edeceğiz. Bunun çalışmasını yapıyoruz. İsrail'i dünyaya tanıtacağız. Batılı ülkeler İsrail'e ateşkes çağrısı bile yapmıyor. Ey Batı ne kadar çocuk ölmesi lazım ateşkes için. Batı'nın günah defteri boyunu fersah fersah açtı.

 

GAZZE'DE AÇIK KATLİAM YÜRÜTÜLÜYOR

Gazze'de açık bir katliam yürütülmektedir. Gazze'yi topluca yok etmenin peşindeler. Her taraf karanlık, hiçbir şey yok. Yiyecek bir şey yok, hastaneler karanlık. Anestezi kullanmadan ameliyat yapıyorlar. Ey dünya bu gerçekleri görmüyorsunuz.

GAZZE HEPİMİZİN MESELESİ

Yahudileri gaz odalarında yok ediyor, atom bombasıyla şehirleri haritadan siliyorlardı. Şu anda aynı zihniyet bugün de Gazze'de. Daha önce Karabağ'da, Bosna'da, Irak'ta, Suriye'de, Arakan'da bu zulümleri gördük. Vahşetin failidir bunlar. Gazze o yüzden hepimizin meselesidir.

BOYUNUZU AŞAN SÖZLERLE TÜM MİLLETİNİN DUYGULARINI TÖRPÜLEMEYİN

Türkiye tıpkı 500 yıl önce olduğu gibi başı dara düşenle birlikte bu insanların da umudu olacak. İsrail yönetimine yaptığım çağrıyı bir kez daha ilan ediyorum. Boyunuzu aşan sözlerle Türk milletinin merhamet duygularını törpülemenin. Sizler ve çocuklarınızın da buna ihtiyacı olacak. Gelin bize kulak verin. Mazlumlara yardım ulaştırma talebimize kulak verin. Kendinizin ve geleceğinizin çocukları için belki de ilk defa hayırlı bir iş yapın.

Türkiye tıpki 500 yıl önce olduğu gibi başı dara düşenle birlikte bu insanların da umudu olacak. İsrail yönetimine yaptığım çağıyı bir kez daha ilan ediyorum. Boyunuzu aşan sözlerle Türk milletinin merhamet duygularını törpülemenin. Sizler ve çocuklarınızın da buna ihtiyacı olacak. Gelin bize kulak verin. Mazlumlara yardım ulaştırma talebimize kulak verin. Kendinizin ve geleceğinizin çocukları için belki de ilk defa hayırlı bir iş yapın.

Ey İsrail, BM'de oylama yapıldı. 120 ülke size ateşkes için evet dedi. 40 ülke çekimse kaldı. 13 ülke İsrail'in yanında yer aldı. İsrail sen yalnızlığa mahkumsun, böyle de kalacak. BM bu kararı vermek suretiyle güzel bir adım attı. Savaşın bir ahlakı var. Sivilleri hedef almak bu ahlaka sığmaz. Hayatını kaybeden her sivil için biz üzüntülüyüz. İsrail'in böyle bir derdi yok. Çünkü açık ve net. 'Biz öldürmeyi iyi biliriz' diyorlar. Bu çocukların ahı sizi bir gün vuracaktır.

Milletimin burada gösterdiği şu duruşu ve inanıyorum ki gönül dünyanızdan gelen şu öfkeyi selamlıyorum. Karşınızda gerçek manada eğiliyorum. Bir buçuk milyona yakın insan burada toplandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MİTİNG ALANINDA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından yapılan 'Büyük Filistin Mitingi'ne katılmak üzere Atatürk Havalimanı’na geldi. Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile kürsüden miting alanını selamladı.

YUSUF İSLAM DA MİTİNGDE

İngiliz müzisyen Yusuf İslam, Büyük Filistin mitinginde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Allahu Teala, Kenan topraklarını Hz İbrahim'e vaat etmişti ve ilk oğlu İsmail de babasıyla beraber bu lütfa mazhar olmuştu. Hz İbrahim Aleyhisselamın bütün çocukları bu ahite dahil edilmiştir. Fakat çoğu Yahudi öğretisi sadece ikinci oğlu Hz. İshak'ı öne çıkarmayı tercih eder. Sorunun büyük kaynağı da budur.

Hz İbrahim Aleyhisselam iki oğlunu da seviyordu. İki kardeşin arasındaki ailevi bağlar hep güçlü olmuş. Hatta İncil'den öğrendiğimiz kadarıyla Hz İsmail ve Hz İshak sevgili babaları Hz. İbrahim'i beraberce defnetmişlerdi. Bu gerçekleri tekrarlıyorum zira inanıyorum arzı mukaddes Yahudi ya da Hıristiyan olmayan Hz İbrahim Aleyhisselamın tüm ailesine tek Allah'a ibadet etmeleri için bahşedilmiştir. Neyse ki günümüzde sesini yükselten ve barışçıl bir birlikte yaşam özlemi duyan birçok Yahudi de var.

Filistin halkı Hz. İbrahim Aleyhisselamın dininin takipçisidir. Hz. İbrahim bir siyonist değildi. Siyonizm Avrupa'daki yıkıcı ve vahşi savaşın ortaya çıkardığı trajedi sonucunda güçlenmiş bir ideolojidir. Filistinlilerin bununla hiçbir alakası yoktur.

Savaşlarda her daim mağdurlar küçük yavrular olmuştur.