Gündem İstanbul'da 'Hızır' var, huzur var! Suçluların korkulu rüyası

İstanbul'da 'Hızır' var, huzur var! Suçluların korkulu rüyası

Paylaş
İstanbul'da 'Hızır' var, huzur var! Suçluların korkulu rüyası

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Motosikletli Asayiş Timleri ‘Huzur’ ile Motosikletli Trafik Timleri ‘Hızır’ kentin güvenliği ve düzeni için 7 gün 24 saat görev yapıyor. Son bir yılda 220 olaya müdahale eden Huzur Timleri suçluların korkulu rüyası haline geldi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Motosikletli Asayiş Timileri, ‘Huzur Timi’ olarak önleyici kolluk devriyesi olarak görev yapıyor. Emniyet ve asayişi sağlamak için devriye görevi yürüten timler, şüpheli şahıslara müdahale ediyor, suç teşkil eden bir durumla karşılaştıklarında, devreye girip delillerin kaybolmaması amacıyla önlem alıyorlar. Jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen asayiş olaylarının faillerini de takip edip, yakalıyorlar.

Haberin Devamı

2 BİN 110 DEVRİYE

Son bir yıl içinde Huzur Timleri’nce 2 bin 110 devriye faaliyeti icra edildi. Binlerce olaya müdahale edilerek, 308 şahıs hakkında işlem yapıldı. Motosikletli Trafik Timleri ise ‘Hızır Timi’ olarak sorumluluk bölgelerinde meydana gelen trafik kazalarına müdahale ediyor. Kır, piknik, mesire ve ören yerleri gibi alanlarda trafik güvenliğini sağlıyorlar.

ORMAN YAKANLARA GEÇİT YOK

Orman yangınlarını önlemek amacıyla da devriye görevi yapan timler suçluların korkulu rüyası haline geldi. Piknik, mesire, ören yerleri, patika, turistik bölgeler, dar ve düzensiz yollarda görev yapan Huzur Timleri, suç ve suçluların yakalanması sürecinde avantaj sağlıyor. Ayrıca ülkemize yasa dışı yollarla giriş yaptığı tespit edilen düzensiz göçmenlerin ormanlık alanlarda bulunmasında önemli rol oynuyorlar.

Haberin Devamı

NASIL SEÇİLİYORLAR?

Jandarma Motosikletli Asayiş Timlerine başta gönüllülük esasına dayalı, A sınıfı ehliyeti bulunan, fiziki yapısı düzgün, ceza ve disiplin durumu uygun rütbeli personel arasından seçim yapılıyor. Uygun görülenler Bursa Jandarma Trafik Okul Komutanlığı’nda ‘Motosiklet Güvenli ve İleri Sürüş Teknikleri Kursu’na katılmak üzere test aşamasından geçiriliyor. Başarılı personel 5 hafta süreyle eğitim alıyor ve görev yaptıkları birliklerde motosiklet kadrolarına atanıyor.