Gündem İstanbul'da kim önde? İşte Optimar'ın son anketinde aradaki fark

İstanbul'da kim önde? İşte Optimar'ın son anketinde aradaki fark

Paylaş
İstanbul'da kim önde? İşte Optimar'ın son anketinde aradaki fark

Yerel seçime 32 gün kala gözler rekabetin en yüksek seviyeye çıktığı İstanbul'da... Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında Optimar'ın 21-24 Şubat tarihleri arasında 3 bin kişi üzerinde yaptığı İstanbul anketinden çıkan çarpıcı sonuçlara yer verdi.

Türkiye genelinde seçim sonucu en çok merak edilen illerin başında gelen İstanbul’a yönelik bir anket sonucu daha açıklandı. Optimar Araştırma şirketi İstanbul’daki adayların oy alma kapasitesini araştırdı. Araştırmanın en dikkat çeken sonuçlarından biri ise Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu'nun hangi ilçelerde önde olduğu...

Haberin Devamı

İşte Abdulkadir Selvi'nin yazısının ilgili kısmı:

İstanbul seçimleriyle ilgili olarak şimdiye kadar yapılan anketlerde, Murat Kurum ile Ekrem İmamoğlu arasında başbaşa bir durum olduğu yazılıyordu. Ben de o yönde iki anket sonucu yayınladım.

Hatta Murat Kurum’un adaylığı ilk açıklandığında Ekrem İmamoğlu öndeydi. Algıda hâlâ Ekrem İmamoğlu önde gözüküyor ama sahada yapılan araştırmalarda İmamoğlu ile Kurum arasındaki makasın kapandığı gözleniyor.

ÖNE GEÇTİ

Geçmişte birçok başarılı ankete imza atan Hilmi Daşdemir’in başkanı olduğu Optimar, İstanbul’daki adayların oy alma kapasitesini araştırdı. Oy verebilirim diyenlerde Murat Kurum öne geçti. Bu bir dönüm noktasını oluşturuyor.Önümüzdeki 1 aylık süreçte iki aday arasındaki fark açılacak mı, ibre kimden yana dönecek buna bakacağız.

Haberin Devamı

FARK VAR

1-İlk kez Murat Kurum oy alma kapasitesinde öne geçti.

2-Diğer adaylar da seçimlerin sonucunu etkileyecek oranda oy alma kapasitesine sahipler.

3-Son 10 günde az oy alan adayların seçmenlerinden Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu’na bir yönelme bekleniyor.

KURUM VE İMAMOĞLU

Optimar’ın 21-24 Şubat tarihleri arasında 3 bin kişi üzerinde yaptığı İstanbul seçimleriyle ilgili araştırmada Murat Kurum’a oy vereceğini belirtenlerin oranı yüzde 41.7 çıkarken, Ekrem İmamoğlu diyenlerin oranı yüzde 41 oldu.

Murat Kurum’a oy verebilirim diyenlerin oranı yüzde 41.7 olurken, oy vermem diyenlerin oranı yüzde 50.7, kararsızların oranı yüzde 7.6 çıkıyor.

Ekrem İmamoğlu’na oy verebilirim diyenlerin oranı yüzde 41 çıkarken yüzde 51.9’luk bir kesim ise oy vermem diyor. İmamoğlu konusunda kararsız olanların oranı ise yüzde 7.1 oluyor.

DİĞER ADAYLARIN ORANLARI

Diğer adayların ise oy alma kapasiteleriyle ilgili verileri paylaşacağım. Çünkü diğer adaylarda kararsızların oranı daha düşük.