Gündem İstanbul'da sağanak trafiği felç etti! Yola çıkacaklar dikkat

İstanbul'da sağanak trafiği felç etti! Yola çıkacaklar dikkat

Paylaş
İstanbul'da sağanak trafiği felç etti! Yola çıkacaklar dikkat

AKOM ve İstanbul Valiliği'nin uyarılarının arından İstanbul'da öğlen saatlerinde fırtına ve sağanak yağış etkili oldu. Sağanak yağışla birlikte son iş gününde trafik yoğunluğu %89'a ulaştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da yağışın akşam saatlerinde yoğunlaşacağı uyarısında bulunmuştu. Uyarıların ardından İstanbul'da kuvvetli sağanak ve rüzgar etkili oldu. Aralıklarla etkisini gösteren yağmur nedeniyle trafik yoğunluğu da arttı.

Haberin Devamı

Saat 17.20 itibariyle İBB'nin haritasına göre trafik yoğunluğu yüzde 89'u buldu.


AKOM'DAN FIRTINA UYARISI

İstanbul Afet Koordinasyon Merkezi Resmi'nden (AKOM) yapılan uyarıda "İstanbul'da rüzgarın yarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetlenerek kısa süreli hamlelerle fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Beraberinde ise kısa süreli sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin edilmektedir" denildi.

Açıklamada "Cumartesi akşam saatlerine kadar etkili olması beklenen fırtına nedeni ile yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN UYARI

İstanbul Valiliği'nin sosyal medya hesabından paylaşımda "Meteoroloji'den alınan bilgiye göre; Batı Karadeniz’de rüzgarın Cumartesi günü ilk saatlerde doğusunda, öğle saatlerinden itibaren genelinde fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Haberin Devamı